Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прокурорські Чайки доліталися?

  • 03.12.2015, 20:39
  • 3 170

Страшні факти про зв’язки генпрокурора Росії і його синів із криміналом оприлюднив опозиціонер Навальний.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального оприлюднив матеріали розслідування (зокрема, 40-хвилинний фільм) про незаконну діяльність генерального прокурора Росії Юрія Чайки і його найближчого оточення, у т. ч двох синів - Артема та Ігоря. З матеріалами масштабного розслідування кожен охочий може ознайомитися в Інтернеті (за адресою chaika.navalny.com).

Бізнес-шлях Артема Чайки, розповіли автори розслідування, розпочався із загадкового вбивства. У 23 роки Артем Чайка здійснив рейдерське захоплення державного підприємства - Верхньоленського пароплавства в Іркутській області. Загадкову смерть колишнього директора пароплавства місцева прокуратура чомусь не розслідувала. А дарма — того директора задушили... Потім Чайка за допомогою шахрайських схем привласнив 12 суден пароплавства, а гроші перевів на свої швейцарські рахунки. В альпійській країні Артем Чайка має віллу за три мільйони євро - з видом на Женевське озеро.

Старший син генпрокурора Росії є також співвласником розкішного готелю Pomegranate на грецькому півострові Халкідікі. Реконструкція готелю коштувала щонайменше 29 мільйонів євро.

Друга співвласниця готелю Pomegranate - Ольга Лопатіна, колишня дружина заступника генпрокурора РФ Геннадія Лопатіна (розлучення, ймовірно, фіктивне). Лопатіна є співвласницею компанії «Цукор Кубані» - разом із дружинами бандитів, Наталією Цеповяз і Анжелою-Марією Цапок. Їхні чоловіки, Сергій Цапок і В’ячеслав Цеповяз, засуджені до довічного і 20-річного ув’язнення - за особливо жорстоке вбивство у станиці Кущовській Краснодарського краю Росії. Бандити замордували 12 осіб, зокрема чотирьох дітей...

«Для мене очевидно, що це замовлення, виконане явно не на гроші виконавців. Великі гроші!» - прокоментував розслідування Фонду Олексія Навального генпрокурор РФ Юрій Чайка. За словами високопоставленого чиновника, «викладені відомості носять свідомо брехливий характер і не мають під собою жодного ґрунту». Юрій Чайка каже, він знає, “хто і що за цим стоїть”, і обіцяє «озвучити»... У відповідь Олексій Навальний заявив: Фонд боротьби з корупцією має усі докази і подасть судовий позов проти Чайки - для «захисту честі, гідності та ділової репутації».

А тим часом...

Як повідомило видання The New Times, прокуратура Іспанії дійшла висновку про зв’язок “російської мафії в Іспанії” з вищими політичними та силовими колами Росії. У Мадриді, зокрема, називають призначення Олександра Бастрикіна головою Слідчого комітету РФ успіхом угруповання петербурзького кримінального авторитета Геннадія Петрова. За даними слідства, у Росії той Петров спів­працює, зокрема, з екс-міністром оборони Анатолієм Сердюковим і президентом “Сбєрбанка”, екс-міністром економічного розвитку Германом Грефом.

Схожі новини