Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Затриманого Корчинського вже відпустили

  • 28.11.2015, 16:25
  • 3 044

Український політик Дмитро Корчинський 28 листопада був затриманий і відпущений поліцією Італії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомлялося раніше, близько 13:30 в аеропорту Рима Корчинського затримали одразу після його прибуття до столиці Італії. Сам політик вважає, що його затримання по лінії Інтерполу організувала Росія, але "достеменно не ясно, по яких справах, по чеченських чи по донбаських".

Корчинський відзначив, що центральне бюро Інтерполу вважає подання Росії політично вмотивованим. Також він вказав, що до справи долучилися українське посольство в Італії та українське бюро Інтерполу.

Згодом Корчинський був відпущений на свободу.

Дмитра Корчинського в Італії затримав Інтерпол

За його словами, штаб-квартира Інтерполу вже назвала запит політично мотивованим.

Інтерпол затримав лідера "Братства" Дмитра Корчинського в аеропорту.

Про це сам Корчинський повідомив каналу "112 Україна".

"Росія подала мене в розшук Інтерполу, і в зв'язку з цим я був затриманий італійською поліцією в аеропорту, куди прилетів на кілька днів. Як мені повідомили, штаб-квартира Інтерполу вже визнала цей запит політично мотивованим і ймовірно, я так сподіваюся, мене випустять", - сказав він.

Як повідомлялося, 16 червня "суд" Сімферополя видав постанову про те, що глава партії "Братство" Дмитро Корчинський підлягає арешту. На сторінці "Братства" у Фейсбук з'явилася інформація про те, що голова партії Корчинський, відповідно до постанови кримського суду підлягає арешту, як злочинець, який перебуває в міжнародному розшуку.

Схожі новини