Передплата 2024 ВЗ

Радіо FM Галичина відзначило професійне свято живими виступами та подарунками для слухачів

Радіостанція розіграла 12 павербанків та зарядну станцію

Найбільша радіостанція Заходу України FM Галичина, з нагоди професійного свята — Дня радіо, телебачення та зв’язку — потішила слухачів живими виступами відомих українських виконавців. Протягом дня в кожному шоу ведучі обговорювали виклики, з якими зіштовхуються сучасні медіа, професійність кадрів, майбутнє радіо і телебачення. Зокрема, в ранковому шоу «Легкі на підйом» ведучі мали цікавий дискурс з музичною продюсеркою радіостанції Марією Бурмакою, а також креативним продюсером Романом Чайкою щодо необхідності спеціалізованої освіти для роботи на радіо.

«Тут варто розуміти, що радіостанція складається з багатьох механізмів. Є відділи, де працівники виконують вузькопрофільну роботу і потребують спеціальної освіти, наприклад, фінансисти, технічні працівники. А от щодо ведучих розважального ефіру — це простір для креативу. Тут важливо бути творчою, яскравою особистістю, всебічно розвинутою людиною з «підвішеним» язиком. Профільна журналістська освіта тут — необов’язкова. Серед наших ведучих є ветеринар, актор, маркетологиня, айтівець, вчитель історії і лише я маю журналістську освіту. Найбільший осередок молодих журналістів у нас базується у відділі новин, багато з них ще студенти. Думаю, з роками вони самі собі дадуть відповідь на це одвічне питання «чи обов’язково вчитися на журналіста, щоб працювати на радіо», — поділилася ведуча та програмна директорка FM Галичина Юла Бєльська.

Ведучий вечірнього шоу Андріан Хома в інтерв'ю з головною редакторкою видання «Високий замок» Наталією Балюк з’ясували, чи є ще в Україні прихильники традиційної газети та що потрібно зробити, аби друковані видання не зникли з медійного простору. До дискурсу долучилися також колеги з телеканалу «Еспресо»: Анастасія Равва та Василь Зима, щоб розкрити тему майбутнього для телебачення, роль у ньому штучного інтелекту та гаджетів, а також порушили питання сприйняття українських журналістів на міжнародному рівні.

«Повага до українських журналістів відчувалася завжди. Та я не впевнена, що теперішня комунікація мені подобається. Мій перший візит за кордон був восени минулого року, якраз у час масованих обстрілів критичної інфраструктури, перших блекаутів…Колеги на конференції питали мене про елементарні речі: «як ви сюди добралися?», «чи працює ваша залізниця?», «чи є у вас їжа?»…Тобто про те, як ми виживаємо. Вже коли люди розуміють, що тут триває війна, але ми не перестаємо розвиватися, шукаємо нові формати, завойовуємо нові платформи, розмова стає більш професійною. Ми говоримо про інновації, про те, як штучний інтелект стає загрозою для професії журналіста у світі тощо, — розповіла генеральна продюсерка телеканалу «Еспресо» Анастасія Равва.

Протягом свята слухачі мали можливість замість звичних плей-листів слухати годинні живі виступи виконаців, що стали відкриттями в музичному просторі України. Svit та PANCHYSHYN, Мія Рамарі та учасники нацвідбору на Євробачення 2024 від України — гурт NAZVA.

«Ми виконували твори, які люди трохи знають. Зокрема, „Сігеле-мігеле“ — хороша пісня, і ще п’ять, які ви, можливо, чули. А одна виключно народна — „Чарка“, яку ми граємо на концертах. Для нас як музикантів — це суперважливий день. Ми тішимось, що в Україні є телебачення і радіо, оскільки ми можемо як себе просувати, так і робити якісний контент для вас. Тому раді вас вітати зі святом», — приєднався до вітань учаснику гурту NAZVA Павло Гоц.

У фіналі свята засипали подарунками хедлайнери події - рівненський гурт OT VINTA. Піонери украбілі, яким вдалось поєднати рок-н-рол, блюз та кантрі у своїх треках, вибрали аж 12 нових власників брендованих павербанків від FM Галичина та зарядної станції. Головний приз виграла слухачка зі Львова. Під час прямого включення переможниця Анна сказала, що свій приз передає військовим ЗСУ. Додамо, живі виступи гуртів під час відзначення Дня радіо можна переглянути онлайн на YouTube-каналі FM Галичина.

Нагадаємо, радіо FM Галичина — найбільша регіональна радіомережа, яка охоплює 14 частот, мовить на Львівщині, Волині, Рівненщині та на Тернопільщині.

Схожі новини