Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Ввечері прийшли додому з роботи, а Сіріус уже мертвий»

Власниця кане-корсо розповідає, що на Сихові масово труять собак

Фото з архіву власниці кане-корсо
Фото з архіву власниці кане-корсо

Пані Олена й досі не може стримати сліз. Її собака — кане-корсо під час ранкової прогулянки з'їв отруту, яку розкидали на вулиці невідомі. До вечора Сіріуса не стало… Такі випадки на Сихові непоодинокі. Журналістка «ВЗ» зателефонувала до пані Олени, аби довідатися усі деталі надзвичайної ситуації.

— Нашу собаку отруїли. Це сталося 9 січня, — каже пані Олена. — На Сихові такі випадки трапляються не вперше. Нещодавно у Стрийському парку невідомі розкидали протитуберкульозні таблетки (рожевого кольору)… Раджу власникам собак бути пильними та обачними, звертати на це увагу. Якщо хтось стикнувся з такою проблемою, можливо, хтось теж втратив собаку, можна було б разом написати колективну заяву до поліції.

— Що це була за отрута?

— Швидше за все, мою собаку отруїли щурячою отрутою. Він не мучився, а просто заснув і не прокинувся. Розтин показав — 95%, що це отруєння. Але ми досі чекаємо результатів гістології, щоб довідатися від якої саме отрути померла собака. Експертизу роблять уже півтора місяця…

Ветеринар нам сказав, що експертиза займає багато часу, бо у фахівців немає усіх зразків отрути, які впливають на організм собаки.

— Можливо, це працівники жеків розкидають таку отруту, або догхантери?

— Ми проходили через територію школи (неподалік «Оріяни», це верхній «Шувар»), тому не думаю, щоб там отруту розкидали працівники жеку…

— А якого віку ваш собака?

— 2,5 роки. Причин, щоб він так швидко «пішов», немає. З ним все було добре! Ми зранку з ним погуляли. Ввечері прийшли з хлопцем з роботи, а він уже мертвий. Наступного дня повезли його на розтин. Ветеринар сказав, що він небагато хапнув тієї отрути. Буває, що собаки навіть до хати не доходять. Собака рве піною, мучиться у конвульсіях. Я бачила, що він щось облизував… Покликала його, він побіг за мною.

— Ви його спустили без повідка?

— Я його зазвичай не спускаю, але в той день я подивилась, що людей немає, вирішила трішки пустити його побігати. Це був вихідний день. Він не був агресивним.

Сіріус з’явився у мене у не дуже легкий період мого життя, — каже Олена. — Я довго жила у Кривому Розі, а коли повернулась до Львова, вирішила завести собаку. Ми декілька разів переїжджали з квартири на квартиру. Він все був біля мене… Він був дуже слухняний і розумний. Ніколи ні на кого не кидався. Максимум — міг облизати… Я досі не можу прийти в себе. Але цієї справи не залишу! Ці (не) люди мають отримати по заслугах. Як тільки отримаю результати гістології, одразу напишу заяву до поліції.

P.S. Пані Олена звертається до усіх небайдужих, хто може допомогти у розслідуванні цієї справи (її контактний мобільний телефон: 096 411 54 60).

Схожі новини