Передплата 2024 «Добра кухня»

Захопленим Росією українським військовим морякам можуть пред’явити нові звинувачення

  • 09.12.2018, 16:21
  • 836

Захопленим ФСБ Росії в Чорному морі українським військовим морякам можуть пред’явити нові звинувачення.

Про це в інтерв’ю «Раідо Свобода» розповів адвокат одного із заарештованих Микола Полозов.

«Всім 24 морякам пред'явлено однакове звинувачення в порушенні ч. 3 статті 322 Кримінального кодексу Росії (Незаконне перетинання державного кордону Росії). Максимальна санкція за цією статтею становить 6 років позбавлення волі, але, з огляду на досвід роботи в інших справах і щодо інших політв'язнів, я не виключаю, що російська влада може спробувати збільшити обсяг обвинувачення, додати нові статті», — сказав Полозов.

За його словами, це буде залежати від «політичної кон'юнктури і політичної волі Кремля».

«Звичайно, що така небезпека існує», — додав Полозов.

Російська влада поки не коментувала цю заяву Полозова.

Як відомо, 25 листопада російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили три плавзасоби ВМС України — катера «Бердянськ» і «Нікополь» та буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя. За даними Києва, шість українських моряків були поранені.

ФСБ Росії підтвердила застосування зброї проти українських кораблів, відомство стверджує, що три українських військових корабля 25 листопада «незаконно перетнули держкордон Росії».

Російські суди в Криму заарештували 24 українських військових. Вони перебуватимуть під арештом до 25 січня 2019 року. Українським військовослужбовцям висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 К К Росії (незаконний перетинанн кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі. Всіх українських військовослужбовців доставили в столицю Росії Москву, СІЗО «Лефортово».

Дії Росії в районі Керченської протоки критикують в ряді європейських країн і США. У НАТО заявили, що уважно стежать за розвитком подій в Керченській протоці і закликали до стриманості та деескалації напруги.

Схожі новини