Передплата 2024 ВЗ

Чиновники у Запоріжжі так «обмивали» нові катери, що один загинув під гвинтом: усі подробиці

  • 01.10.2018, 15:48
  • 1 259

У Запоріжжі на Дніпрі перекинувся катер Запорізького облуправління рибоохорони. У результаті інциденту один чиновник загинув, ще двоє отримали травми.

Як повідомляє місцевий сайт 061.ua,

Надзвичайна подія сталася вчора, 30 вересня, близько 13:00 в районі 9-го причалу.

«За попередньою інформацією, троє чиновників лихачили на катері. Катер ішов на великій швидкості, і під час маневру з нього викинуло двох осіб, третій — перебував за штурвалом», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що одного з постраждалих — за попередньою інформацією, керівника Запорізького рибоохоронного патруля Дмитра Чайку — оперативно відшукали і в тяжкому стані направили до 9-ї міської лікарні.

За даними сайту «Заноза», загиблим виявився заступник начальника Управління захисту економіки, який очолює один з відділів, — Павло Саварець. Третьою людиною на катері був ще один співробітник УЗЕ Павло Юшков.

Після того, як одного з постраждалих витягли з води, на місце події викликали рятувальників Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Про те, що на новому катері перекинувся керівник рибоохоронного патруля Дмитро Чайка повідомляє і сайт «Акцент».

«Був очевидцем страшної картини. В районі рибінспекції перекинувся човен, там було три людини. Всі випали. В одному чоловікові упізнав Дмитра Чайку, його сильно порубало гвинтом, викликав поліцію… У човнах був алкоголь», — розповів очевидець Геннадій.

За даними сайту, в момент трагедії керівництво «обкатувало» нові катери, всі учасники події знехтували засобами захисту і не наділи рятувальні жилети.

Як пише «Українська правда», в ДСНС коментувати інцидент відмовилися.

«Я не коментую цю ситуацію. Прокуратура порушила кримінальну справу, і все слідство проводить прокуратура. Рятувальників викликали вже о 16:00. Що було до того, я не знаю. Рятувальники тільки підняли тіло загиблого. Іншим займалася комунальна аварійно-рятувальна служба», — сказала начальник прес-служби ДСНС Юлія Баришева.

У прокуратурі Запорізької області відкрили кримінальне провадження за фактом перекидання катера на Дніпрі.

«30 вересня три особи перевернулися на катері, внаслідок чого одна особа загинула, одна отримала тяжкі поранення і ще одна особа вціліла. За фактом події розпочато кримінальне провадження за ст. 291 (Порушення чинних на транспорті правил) ККУ», — повідомив прес-секретар прокуратури Андрій Рибальченко.

У рамках провадження слідчий відділ прокуратури у запорізькій області проводить розслідування.

«Тривають першочергові слідчі дії для встановлення усіх обставин події», — сказав Рибальченко.

На прохання прокоментувати інформацію, оприлюднену у ЗМІ, про те, що у катері був алкоголь, а присутні на плавзасобі могли його вживати, речник прокуратури сказав:

«Про алкоголь у катері у нас інформації немає. Але в рамках розслідування буде проведена і судово-медична експертиза. Вона покаже, чи були там тверезі чи нетверезі».

Водночас джерела «Української правди» підтвердили озвучену у ЗМІ інформацію про те, що загинув під час НП заступник начальника Управління захисту економіки Павло Саварець.

Керівник Запорізького рибоохоронного патруля Дмитро Чайка отримав важкі травми, а співробітник УЗЕ Павло Юшков уцілів.

«Чайка отримав важкі травми. Це травма голови і травма тулуба. Писали, що порізало гвинтом, але то про загиблого йдеться. А Чайку, певно, об катер вдарило», — сказав співрозмовник видання.

Схожі новини