Передплата 2024 «Добрий господар»

Замість конфіскації і тюремної камери — 13 тисяч штрафу

Таким покаранням відбувся за жирний хабар екс-помічник нардепа від «БПП»

У вересні минулого року Нацполіція і прокуратура Закарпаття гучно відзвітували про затримання Івана Бедринця, який на той час був помічником нардепа від «БПП», очільника Партії угорців України Василя Брензовича. У затриманого на хабарі провели обшуки (крім українського паспорта, натрапили на «посвідку» громадянина Угорщини та цілу колекцію «чудодійних корочок», серед яких були посвідчення полковника міліції, працівника Кабміну, співробітника кількох контролюючих органів; також вилучили гроші, знайдені у сейфі), повідомили про підозру. Ось тільки продовженням цієї резонансної справи став не «тюремний» вирок, а до непристойності гуманне рішення Тячівського райсуду. Бедринець відбувся лише штрафом.

Як встановили правоохоронці, 150 тисяч гривень «подяки» тоді ще помічник нардепа (після того, як справа набула розголосу, на сайті Верховної Ради прізвище Бедринця зникло зі списку помічників Брензовича) отримав від приватного підприємця, який мав проблеми із законом. Причому серйозні. За інформацією видання «Закарпаття онлайн», разом із посадовцями однієї з райдержадміністрацій підприємець був задіяний у схемі, через яку «наліво» освоїли два мільйони бюджетних гривень (завищували ціни на поставках вугілля для обігріву навчальних закладів).

За щедрий гонорар Бедринець обіцяв відмазати «платника», запевняючи, що має достатньо блату у столиці. Мовляв, строчитиме депутатські запити у МВС, Нацполіцію, Генпрокуратуру, домагаючись звільнення «кривдників» у погонах.

Але у плани втрутилися прокуратура і поліція. За статтею, яку пред’явили Бедринцю, йому світив чималенький строк за ґратами (від восьми до 12 років), та ще з конфіскацією майна. Але у місцях, не особливо віддалених, універсального помічника-«рішалу» так і не дочекалися. «Порєшалі» усе без шуму і пір’я. Судячи з рішення суду, у лютому цього року Бедринець уклав угоду зі слідством, в якій йому прописали «помилування» — штраф у сумі

12 750 гривень. Служителям Феміди залишилося лише затвердити «договорняк» — і гуляйте, пане Бедринець.