Передплата 2024 «Добра кухня»

Мер Львова полетів до мера Нью-Йорка

Зокрема, обмінятися “досвідом у сфері господарювання”. У Ратуші кажуть, за переліт, готелі й харчування Андрій Садовий платить з власної кишені

Міський голова Львова Андрій Садовий вирішив заручитися підтримкою своїх колег із Сполучених Штатів. Із 4 по 8 березня Садовий перебуватиме з робочим візитом у Вашингтоні та Нью-Йорку. Туди вирушив разом з віце-спікером Верховної Ради Оксаною Сироїд, головою фракції «Самопомочі» у Верховній Раді Олегом Березюком та народним депутатом Сергієм Кіралем. Із Львівської міської ради у складі делегації жодного посадовця немає. Як розповіла “ВЗ” прес-секретар міського голови Львова Христина Процак, Садовий поїхав у США на запрошення однієї з міжнародних неурядових організацій, за океаном гостює не вперше. Проживання в готелях і харчування в Америці мер Львова оплачує з власної кишені.

“Витрати на переліт до США і проживання там — за особисті гроші Андрія Садового, - каже Христина Процак. - На це не витрачено бюджетні гроші, і компенсації з міської скарбниці теж не буде. Андрій Іванович мав запрошення, візит оформив як відрядження”.

Садовий зустрівся, зокрема, з мером Нью-Йорка Біллом Де Блазіо (на фото). Як поінформувала прес-секретар мера Львова, з такою ініціативою виступив мер Львова. З паном Де Блазіо обговорили підтримку України з боку політичного керівництва США. Не оминув Садовий і господарських питань. “Із Де Блазіо Андрій Іванович домовився про співпрацю Львова і Нью-Йорка, - сказала Христина Процак. - Ідеться про обмін досвідом у сфері господарювання”.

«Мер Нью-Йорка виявив непідробний інтерес до українського питання, і був добре поінформований про Україну і ті виклики, які зараз долає наша країна. Я щиро цим вражений і думаю, що Україна в особі пана Де Блазіо може мати доброго друга”, - розповів Андрій Садовий. Він також поінформував українську діаспору у Нью-Йорку про нещодавні сутички під Верховною Радою. “Пікет був з чіткими вимогами – нове виборче законодавство, антикорупційний суд, позбавлення депутатської недоторканності, - висловив свою позицію Садовий. - Це нормальні вимоги патріотів України. Коли я побачив, як цих людей, що пройшли війну, бачили смерть і самі готові були померти за Україну, б’ють і ставлять на коліна, - я таке ніколи не зможу забути і пробачити”.

Серед питань, які Садовий обговорив з Біллом Де Блазіо, - як українська громада почувається у США і чим їй можна допомогти. Під час зустрічі Садового з українською діаспорою у Нью-Йорку мер Львова запропонував давати українське громадянство усім представникам нашої діаспори. Та для цього потрібно внести зміни в законодавство. «Дуже багато українців у світі продовжують жити справами України, допомагати своїй країні. Не розумію, чому не можемо надавати їм громадянство. Всі українці світу мають мати право на це. Виняток мусить становити лише факт наявності другого громадянства країни-агресора”, – заявив Садовий.

Схожі новини