Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Папа Римський у різдвяному посланні попросив миру для Сирії і України

  • 25.12.2016, 16:00
  • 3 310

Під час традиційного різдвяного послання "Місту і світу" Папа Римский побажав миру країнам, де тривають війни, згадавши при цьому Україну і Сирію.

Текст послання наводить Радіо Ватикану.

Папа закликав міжнародну спільноту докласти зусиль для миру у Сирії і знайти шлях до мирного врегулювання.

"Прийшов час, аби зброя замовкла назавжди, а міжнародна спільнота почала активно докладати зусилля, щоби знайти вирішення кризи шляхом переговорів і відновити громадянське співжиття в країні" - сказав Папа Римський.

При цьому він закликав надати невідкладну допомогу мирним жителям Алеппо, що останніми тижнями стало ареною найжорстокіших боїв.

Крім того, Папа згадав і про Україну.

"Мир чоловікам і жінкам, що досі страждають від наслідків конфлікту в східній Україні, де невідкладним є спільне бажання принести полегшення населенню та виконати взяті на себе зобов’язання" - сказав він.

Папа Римський закликав визволити Різдво з полону матеріалізму

Папа Римський Франциск заявив, що свято Різдва нині стало заручником матеріалізму у світі.

Про це голова католицької церкви сказав під час різдвяної проповіді у базиліці Святого Петра у Ватикані в суботній святвечір, пише "Радіо Свобода".

«Сьогодні можна зустріти ту саму байдужість, коли Різдво стає святом, в якому головними особами замість нього (Ісуса Христа — ред.) стаємо ми. Коли вогні торгівлі затінюють боже світло, коли ми переймаємося подарунками, але залишаємося нечутливими до відкинених за борт суспільного життя. Цей дух світськості полонив наше Різдво — треба визволити його», — сказав понтифік.

Папа Франциск закликав людство згадати, як про «Дитя у яслах», і тих дітей, що нині перебувають «у підвальних сховищах, ховаючись від бомбардувань, на тротуарах великих міст, на дні перенавантажених мігрантами човнів».

«Нехай стануть для нас викликом діти, яким не дозволяють народитися, які плачуть, бо ніхто не вгамовує їхнього голоду, які тримають в руках не іграшки, а зброю», — сказав лідер 1,2 мільярда римо-католиків.

На службі в базиліці Святого Петра у Ватикані були присутні 10 тисяч вірян. Водночас тисячі інших, які не змогли потрапити всередину, стояли на площі Святого Петра і дивився літургію з великих екранів.

Архиєпископ Львівський РКЦ привітав вірних із Різдвом Христовим.

Напередодні найбільшого християнського свята — Різдва Христового римо-католицький архиєпископ Мечислав Мокшицький привітав усіх вірних з найбільшим християнським святом Різдва Христового — текст привітання розміщено на офіційному сайті Львівської єпархії РКЦ. Ось що він сказав:

“Возлюблені брати і Сестри!

Усі ті, що отримали благодать віри у таємницю Втілення Божого Сина!

У цей особливий, святий вечір знову затримуємося і розважаємо час Божої благодаті і милості, яка проявилася у народженні Ісуса Христа — Бога від Бога, Світла від Світла, Єдинородного Божого Сина.

«Слово стало тілом, і оселилося між нами». Ісус, як звичайна людина, увійшов у наш світ, у наші людські справи, турботи, радості і страждання. Прийшов на землю два тисячоліття тому, щоб з нами поділитися своїм Божеством. Але й тепер Він прагне увійти і оселитися в кожній людині, в кожному людському серці.

B світлі цієї правди бажаю кожному з Вас: відкрийте двері Ваших серць Христові! З Ним увійде до них мир, ясність, радість, надія, спасіння і життя.

Улюблені!

На порозі Нового 2017 Року хочу просити для усіх нас заступництва Богородиці Діви Марії. Цей рік особливий, ювілейний, проголошений у Римсько-Католицькій Церкві в Україні Роком Фатімським. Адже 100 років тому Марія об’явилася дітям-пастушкам у Фатімі. Прийшла, щоб закликати людей до віри, молитви, покаяння і миру.

В тому часі папа Бенедикт XV закликав пророчими словами, які нехай зворушать кожне серце мешканця України, спрагле миру. Він писав так: «Нам потрібно, більше ніж коли б то не було, в цей жахливий час послати прохання до Великої Богоматері від її найвідданіших дітей. До Марії, Матері милосердя, всемогутньої у Своїй милості. Нехай здіймаються молитви люблячих і відданих Їй з усіх куточків землі — з величних храмів і маленьких каплиць, з королівських палаців і садиб багатіїв, так само як з хатинок бідняків — звідусіль, де тільки знаходить притулок віруюча душа, з просякнутих кров`ю рівнин і морів. Нехай долинуть до Неї моторошні крики дружин і матерів, стогони безневинних крихіток, зітхання кожного щирого серця: щоб Її ніжність і блаженна турбота зійшли на нас і мир, про який ми просимо, запанував в нашому страждальному світі».

Нехай, отже, наша молитва до Божої Матері принесе нам гідне і праведне життя у мирі, любові і Божій благодаті!

Христос рождається!

Славімо Його!”

Президент Петро Порошенко привітав християн західного обряду з Різдвом Христовим.

Текст привітання розміщено на сторінці Глави держави у Фейсбуці.

"Сердечно вітаю християн західного обряду з Різдвом Христовим. У цей святковий вечір послухайте перший запис "Щедрика" композитора Миколи Леонтовича, записаний в Нью-Йорку 1922 року. Відтоді і до сьогодні саме з цією мелодією мільйони людей по всьому світу зустрічають новорічні свята", - зазначив Порошенко.

Він побажав вірянам миру, родинного тепла та веселих свят.

Схожі новини