Передплата 2024 ВЗ

В АП розповіли, коли Порошенко підпише указ про відставку Саакашвілі

  • 07.11.2016, 15:30
  • 2 853

На Банковій пообіцяли "проаналізувати реальні підстави звільнення".

Президент України Петро Порошенко підпише указ про звільнення Міхеїла Саакашвілі з посади голови Одеської обласної державної адміністрації, якщо український уряд внесе відповідне подання. Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі адміністрації президента України в понеділок.

"Якщо Кабінет міністрів України внесе подання, президент України підпише відставку Міхеїла Саакашвілі. При цьому будуть проаналізовані реальні підстави для його звільнення", - ідеться в повідомленні.

Саакашвілі направив свою заяву про відставку в АП

За словами прес-секретаря екс-президента Грузії, до прийняття відставки президентом України Саакашвілі залишиться в Одесі на своєму посту.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі вже направив заяву про відставку в Адміністрацію президента і чекає, коли глава держави Петро Порошенко прийме її. Про це повідомила прес-секретар колишнього президента Грузії Дарина Чиж.

Крім того, за її словами, до прийняття відставки президентом України Саакашвілі залишиться в Одесі на своєму посту.

Саакашвілі поки що не планує залишати Одесу

Губернатор Одеської області залишатиметься на своїй посаді, поки президент не підпише його заявку про відставку.

Про це УП заявила прес-секретар Саакашвілі Дарина Чиж, передає УП.

"Зараз Міхеїл Саакашвілі залишається в Одесі. Поки заяву президент не підписав, він голова ОДА. Крім того у нього тут свої справи в лишати регіон поки що він не збирається", — сказала вона.

Чиж пообіцяла уточнити більше деталей про наміри губернатора згодом.

Cаакашвілі подає у відставку з посади голови Одеської ОДА

За словами екс-президента Грузії, останньою краплею для нього стали електронні декларації, в яких чиновники вказували мільйони і просили матеріальну допомогу.

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив, що вирішив подати у відставку з поста керівника Одеської обласної державної адміністрації, передає УТ.

"У ситуації, що склалася я вирішив подати у відставку і почати новий етап боротьби", - сказав він.

Саакашвілі зазначив, що останньою краплею для нього стали електронні декларації чиновників, в яких депутати і чиновники вказували мільйони і просили матеріальну допомогу.

За його словами, в Одеській області президент України Петро Порошенко особисто підтримує корупційні клани.

"Поруч зі мною стоять ті, хто переміг у конкурсі на зайняття посад у Відкритому митному просторі", — сказав Саакашвілі в Одесі.

При цьому губернатор заявив, що кошти, передбачені на його роботу, розікрали.

"Ми чекали, що на початку року цей ремонт (у відповідному центрі — ред.) закінчиться. Але гроші вкрали. Як завжди нас обдурили. Ще на початку року президент обіцяв, що підтримає цей проект. Але він і пальцем не ворухнув, щоб цей проект було запущено. Скільки можна брехати й обманювати", — обурився він.

Саакашвілі також поскаржився на закриття Центру обслуговування громадян.

"Кілька днів тому закрився Центр обслуговування громадян, який Порошенко врочисто відкривав. Потім із подачі членів його ж фракції було ухвалено норми, які не дозволили цьому центру працювати. Я закликав президента не підписувати цей закон, але він підписав — і центр закрився", — зазначив він.

"Якщо чесно, для мене останньою краплею стали електронні декларації. Коли я бачу ці знахабнілі пики — немає більше слова, — які і тут, і по всій Україні заявляють нахабно, що в них є мільярди лише в готівці, і ще вони отримують соціальну допомогу від держави, від тих пенсіонерів, які просто тремтячими руками останні копійки збирають, щоб не загинути з голоду", — сказав Саакашвілі.

"І в цей час єдине, що я бачу, що жоден порядний чиновник, який почав по-новому справді працювати, не отримує не лише захисту — вони абсолютно беззахисні, бо верховна влада в Києві прямо напускає на них усяких там Пресманів, Гончаренків…", — додав він.

"І коли реально в Одеській області президент особисто підтримує два клани — клан бандитський, кримінальний убивць '90-х Труханова й ізмаїльський корупційний клан Урбанського. І реально всю владу в області віддали цим двом і ще їхнім союзникам — сепаратистам із "Нашого краю" Антона Кіссе", — заявив Саакашвілі.

Він обурився, що "це відбувається абсолютно відкрито".

"Одеську область здають не лише корупціонерам — здають ворогам України. Я не збираюся про це мовчати. Мені це все справді набридло", — додав глава ОДА.

Він сказав одеситам: "Я дуже закоханий у цю область, ми багато речей з вами почали. Мене досі підтримувала думка про те, що хоч скільки б я не їздив, я зустрічав дуже багато простих людей — на вулицях, у селах, на полях, — які підходили й казали: "Тільки не йдіть, не залишайте нас на поталу цим усім стерв'ятникам".

"Я не хочу залишати одеситів напризволяще. Але я їм хочу сказати: ми обов'язково підіймемо й Одесу", — додав Саакашвілі.

Він сказав, що коли приїхав туди, хотів, щоб "темпи розвитку були такі ж, як у Батумі".

"Але я добре пам'ятаю, що Батумі ми стали розбудовувати після того, як звільнили Тбілісі від корупціонерів. І Одеса розів'ється тільки після того, як Київ буде звільнено від корупціонерів, які прямо захищають бандитизм і свавілля, у тому числі, в Одеській області", — заявив Саакашвілі.

"У цій ситуації я вирішив подати у відставку й почати новий етап боротьби. У мене не опустяться руки — я не втомлюся. Нехай вони не сподіваються й не розраховують позбутися мене", — повідомив він.

"Я той солдат, який іде стільки, скільки може, а потім стільки, скільки треба для повної перемоги — для того, щоб визволити Україну від цієї мерзоти, від цього корупційного бруду, який капіталізує на крові наших солдатів, на жертвах Майдану, яка зрадила ідею української революції й у якої єдина мотивація свого існування — це набивати собі кишені, посилювати свій клан і остаточно пограбувати Україну до нитки. Не дочекаєтеся", — додав Саакашвілі.

Він упевнений, що в Україні достатньо нових, молодих, енергійних і незаплямованих сил і людей, які не пов'язані "із цієї шваллю, яка ось так усе гальмує".

"Ми обов'язково об'єднаємося й ми обов'язково закінчимо цю боротьбу перемогою України. Заради одеситів, заради всіх інших жителів України. Боротьба триває й ми обов'язково переможемо", — заявив Саакашвілі.

Схожі новини