Передплата 2024 «Добра кухня»

На Гелловін нардепа Добкіна-молодшого атакували «галюники»...

«Опоблоківець» натякає на проблеми зі здоров’ям. А його старший брат звинувачує у всьому «негативне повітря і деякі обличчя у парламенті».

Якась нечиста сила вселилася 1 листопада на свято Гелловіну, у народного депутата з “Опозиційного блоку” Дмитра Добкіна. Після того, як на його телефон надійшла SMS-ка від туроператора з пропозицією у компанії шести осіб відпочити протягом 12 зимових днів за 135 тисяч євро на якомусь острові в Індійському океані, він отримав небачений приплив енергії. Покинув робоче місце, сховався за колону сесійної зали, ковтнув якусь піґулку і запив її мінералкою. Після цього на 41-річного депутата напала лихоманка...

Дмитро Добкін злякано кидав туманні погляди то у зал, то на балкон, де працювали журналісти, нервово постукував пальцями по пульту, по телефону, крутив носом, тупав ногою, смикався, морщився, щулився. Його неначе щось крутило.

Експерти зробили висновок, що народний депутат перебував у стані наркотичного сп’яніння. Колишній керівник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Ілля Ківа так прокоментував цей відеоепізод у залі парламенту: «Те, що я побачив, — моторику людини, її психоневрологічний стан, розширені зіниці, тремтіння рук, неможливість сфокусуватися на одній точці — це наркотичне сп’яніння після вживання психотропних препаратів. Ними може бути як «екстазі», так і будь- який інший синтетичний наркотик».

Утім, сам “герой дня” заперечує, що вживав дурман-зілля чи спиртне. Каже має неврологічні проблеми. “Але, на відміну від здорових депутатів, ні на кого я у бійку не кидаюся, нікого не ображаю”. Запевнив, що готовий пройти психіатричну експертизу.

Заступився за молодшого брата і його брат Михайло Добкін, теж народний депутат від “Опоблоку”. “Щоб у Верховній Раді перебувати у піднесеному настрої, не обов’язково вживати алкоголь чи інші стимулятори. Там така енергетика, можна зустріти такі обличчя, що від самого цього виду і повітря можна сп’яніти...” — сказав колишній соратник Януковича.

Звинувачення у наркоманії за Добкіними тягнеться давно. У 2008 році, будучи міністром внутрішніх справ, нинішній генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Михайло Добкін і його соратник Геннадій Кернес вживали наркотичні речовини (мовляв, у матеріалах слідства є дані, що “зілля” чиновникам збували наркодилери). Восени 2015 року з’явилася інформація, що Дмитра Добкіна, за наполяганням сім’ї і рідної партії, лікували від наркотичної залежності у спеціалізованій ізраїльській клініці Imedical. У “веселому” стані бачили Дмитра Добкіна у стінах парламенту у лютому, у травні цього року. Одного разу відеокамера зафіксувала, як Добкін через Інтернет прямо у Верховній Раді замовляв якісь піґулки з Голландії…

Фото з Youtube

Схожі новини