Передплата 2024 «Добрий господар»

"Укрзалізниця" обіцяє запустити залізничний пором у 2017 році

  • 02.11.2016, 12:51
  • 2 990

"Укрзалізниця" має намір запустити залізничний пором у січні 2017 року.

Про це під час засідання уряду заявив очільник "Укрзалізниці" Войцех Балчун, повідомляє Еспресо.TV.

За його словами, наразі відомство продовжує ремонтувати 2 пороми - "Герої Шипки" і "Герої Плевни".

"У нас є два залізничних пороми, які стояли півтора року без роботи, ми платили кошти за їхнє утримання, 1,5 мільйона гривень. Сподіваюся, перший пором почне свою роботу вже в січні", - наголосив Балчун.

Балчун: "Було відремонтовано лише 18 локомотивів з 200 необхідних"

Цього року "Укрзалізниця" відремонтувала лише 18 локомотивів, хоча планувалося поновити 200 локомотивів

Про це під час засідання уряду заявив очільник "Укрзалізниці" Войцех Балчун, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що проблема полягає у тому, що "Укрзалізниця" до цього протягом багатьох років виснажувала свої резерви.

"Не вистачає локомотивів, якщо збільшується вагонооборот. І у цьому році ми мали відремонтувати 200 локомотивів. План на перше півріччя складав 132 локомотива, а ми зробили 18 штук", - наголосив Балчун.

Він додав, що для того, аби реалізувати ті потреби, які є на ринку, "Укрзалізниця" повинна ремонтувати щороку 30-35 тисяч вагонів. На цей рік було заплановано відремонтувати 19 730 вагонів, із них у першому півріччі відновили вже 14,5 тис. вагонів.

В "Укрзалізниці" з квітня триває технічний дефолт

Про це заявив глава "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

"Бруд, антисанітарія у поїздах, не виконуються плани ремонту, відсутність запчастин і чистої постільної білизни, порожні склади. У фінансових питаннях ситуація ще складніша. Кредитний портфель складає 43 млрд грн, з них 83% в іноземній валюті. Фактично з квітня триває технічний дефолт", - каже Балчун.

За його словами, тривають примусові стягнення у зв'язку з донецькими боргами. Так, з рахунків "Укрзалізниці" зняли 780 млн у примусовому порядку. Також на користь компанії WOG стягли 108 млн грн.

Судові справи програні на 500 млн грн і $50 млн. У комерційних питаннях всі договори виконувалися через посередників - близько 1000 договорів.

Джерело: Еспресо

Балчун планує за рік автоматизувати розподіл вантажних вагонів

Цьогоріч 10% вантажних вагонів розподілятимуться пілотним проектом автоматизованого розподілу між клієнтами. До жовтня 2017 року ця система охопить розподіл всіх вантажних вагонів підприємства.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До кінця року 10% вагонів будуть розподілятися через пілотну систему автоматизованого розподілу вагонів. Якщо все піде за нашими планами, до жовтня 2017 року повністю всі вагони проходитимуть через цю систему», - сказав Балчун.

Схожі новини