Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Премію за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка отримав Микола Семена

Цьогорічним лауреатом премії за захист свободи слова імені багаторічного голови Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка визнано Миколу Семену – українського журналіста, переслідуваного у Криму російською владою.

Про це повідомляє НСЖУ, пише detector.media.

Кандидатуру Семени висунуто Донецькою обласною організацією НСЖУ та підтримано комісією з присудження премії.

«Ми всі впевнені в тому, що Микола Семена стійко переживе всі випробування, що його не вдасться зламати російським спецслужбам», - ідеться у поданні ДонСЖУ.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко зауважив, що за останні роки події в Україні стали справжнім випробуванням для журналістів, особливо — на Сході та в Криму, де тамтешня «влада» переслідує українських журналістів, які відмовляються на них працювати. Саме за принципову позицію, вважає Томіленко, постраждав і Микола Семена.

«Наш колега — один із тих, хто попри тиск і навіть загрозу життю не зрадив професію. Тому це справді заслужена нагорода», — наголосив Томіленко.

Як зазначено НСЖУ, серед претендентів на отримання премії імені Ігоря Лубченка були також головний редактор газети «Трудова Слава» (Херсонська область) Валерій Горобець та в.о. головного редактора газети «Запорізька правда» Наталія Зворигіна, висунуті відповідно Дніпропетровською та Запорізькою організаціями НСЖУ.

Нагадаємо, Національна журналістська премія за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка заснована у 2012 році НСЖУ для заохочення та нагородження осіб та організацій, які досягли успіхів та суспільного визнання у сфері відстоювання права на свободу слова, боротьбі за високі професійні журналістські стандарти. Премія присуджується до дня народження Ігоря Лубченка - багаторічного голови НЖСУ, відомого журналіста та редактора. Премію за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка НСЖУ присуджує вже упʼяте.

Схожі новини