Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сенцов: "Я хотів би бути цвяхом у кришці труни тирана»

  • 22.08.2016, 16:51
  • 2 372

Український політв'язень написав лист з російської в'язниці.

Український кінорежисер Олег Сенцов, незаконно засуджений на території Російської Федерації, написав лист до співвітчизників, в якому закликав "не витягати його будь-якою ціною" і "використати як зброю проти ворога".

"Нас багато в полоні в Росії і ще більше на Донбасі. Когось уже звільнили, інші чекають і сподіваються. У кожного своя історія і умови утримання. Хтось на полонених піариться, хтось реально працює. Ставати більш відомим ув'язненим, щоб тебе обміняли швидше інших - це не той шлях, яким я хотів би пройти. Я не хочу тягнути ковдру на себе. Я хочу залишитися просто прізвищем у загальному списку. Навряд чи мені запропонують вийти останнім, але це був би хороший вибір", - пише Сенцов.

"Тут, в ув'язненні, ми обмежені. І навіть не свободою - цього вже не відняти, а тим, що мало що можемо зробити тут для країни. Точніше, зробити можемо тільки одне - триматися. Не треба нас витягувати будь-якою ціною - перемога від цього ж не наблизиться. Використовувати нас як зброю проти ворога - так. Знайте, що ми не слабке ваше місце. Якщо нам судилося стати цвяхами в кришку труни тирана, то я хотів би бути таким цвяхом. Просто знайте, що цей цвях не зігнеться", - підкреслив український режисер.

Разом з тим, українець нагадав, що крім ворога, який третій рік веде війну проти України, також є й інші — "вони всередині, тут під шкірою".

"Але вони не за нас, вони за себе. Хтось залишився від старих часів, хтось просто хоче жити по-старому, але під новою особистої. Не вийде. І у того великого й у цих поменше цілі різні, але нам з ними не по дорозі. І я не буду говорити, що ми подивимося хто кого. Я і так знаю, хто переможе. Прагнення до свободи і прогресу не зупинити", - зазначив Сенцов.

Джерело: Дзеркало тижня

Схожі новини