Передплата 2024 ВЗ

Байден закликав Порошенко уникнути ескалації конфлікту з РФ

  • 13.08.2016, 08:34
  • 2 749

Віце-президент США Джо Байден обговорив з президентом України Петром Порошенко останні події, що відбулися в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться в повідомленні Білого дому, передає "Інтерфакс-Україна".

"Віце-президент закликав президента Порошенко зробити свою частину, щоб уникнути ескалації напруженості", - наголошується в повідомленні.

Байден також заявив, що Вашингтон закликав і російську сторону уникати ескалації конфлікту.

Могеріні про ситуацію в Криму: «Сторони повинні уникати ескалації»

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні обговорила по телефону з главою українського МЗС Павлом Клімкіним ескалацію конфлікту між РФ і Україною.

Про це йдеться в заяві Зовнішньої служби Євросоюзу.

"Європейський союз засуджує і не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією. Ми як і раніше непохитні в нашій підтримці територіальної цілісності і суверенітету України", - повідомила Федеріка Могеріні.

Вона також заявила, що всім сторонам конфлікту необхідно уникати "будь-яких дій", які можуть призвести до подальшої ескалації конфлікту.

"Мирне вирішення конфлікту є єдино можливим рішенням. Це включає в себе східну Україну, де ми закликаємо всі сторони в повній мірі брати участь в повній реалізації Мінських домовленостей", - зазначила Федеріка Могеріні.

Вона підкреслила, що Євросоюз і країни-члени будуть постійно оцінювати ситуацію, в тому числі і під час засідання комітету з питань політики і безпеки ЄС в наступну середу.

НАТО вірить, що Україна не причетна до тероризму та чекає на докази від РФ

В НАТО задоволені поясненнями України щодо ситуації в Криму та наголошують, що Росія не надала жодних доказів своїх звинувачень.

Про це йдеться в письмовій відповіді офіційного представника Альянсу на запит "Європейської правди".

"Нас задовольняє рішуче засудження Україні тероризму у всіх його формах і проявах. Зазначимо, що Україна рішуче відкинула звинувачення Росії, і дала зрозуміти, що Київ відданий питанню відновлення своєї територіальної цілісності виключно політичними і дипломатичними засобами", - наголосили в НАТО.

"Ми також відзначаємо, що Росія не надала жодних істотних доказів для своїх звинувачень на адресу України", - йдеться в заяві.

"Нещодавня військова активність Росії в Криму не сприяє ослабленню напруженості. Ми закликаємо Росію до спокою й деескалації", -підкреслили в Альянсі.

"Ми закликаємо всі сторони повернутися за стіл переговорів і домогтися мирного врегулювання конфлікту в Україні дипломатичними і мирними засобами. Повна реалізація мінських угод є ключем", - відзначив представник НАТО.

Схожі новини