Передплата 2024 «Добрий господар»

Соратниця Симоненка — на тюремних харчах

Алла Александровська давала хабарі на створення «Харківської народної республіки»  

Усе літо проведе у слідчому ізоляторі колишній народний депутат III-VI скликань від Комуністичної партії, екс-голова харківського обласного осередку КПУ 68-річна Алла Александровська. Запобіжний захід у вигляді 60 діб утримання під вартою без права внесення застави обрав їй Київський районний суд Харкова за поданням прокуратури. Прихильницю ленінських ідей звинувачують у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість держави і підкупі службових осіб. Якщо у суді буде доведено вину Александровської, їй світить 10 років в’язниці. Сама вона вважає справу проти неї політичною розправою.

Ще під час роботи у Верховній Раді Александровська вирізнялася явно проросійською позицією. Не змінила своєї лінії і після того, як комуністи опинилися за бортом парламенту. Більше того, її діяльність стала виразно сепаратистською, спрямованою на розвал країни. З матеріалів слідства випливає, що під час загострення подій на сході Александровська підбурювала харківських депутатів, щоб вони ухвалили звернення до президента про федеральний устрій України, вела роботу над створенням у Харкові аналогів пресловутих «ДНР», «ЛНР». За те, щоб на Слобожанщині з’явилася «Харківська народна республіка», Александровська (і це зафіксували оперативники) фінансово стимулювала депутатів. Відомо про суму у 9 тисяч доларів від цього екс-нардепа за прийняття «історичного» рішення. У парі з матір’ю проросійські настрої розпалював і її син, який зараз переховується від правоохоронних органів у Росії. Є всі підстави вважати, що Александровська співпрацювала з російським ФСБ.

Голова Харківської облдерж­адміністрації Ігор Райнін, коментуючи рішення суду взяти під варту одіозну землячку, зазначив: «Як громадянин України, вважаю, що діяльність Александровської спрямована на те, щоб привести війну в нашу країну в цілому та в Харківську область зокрема. Співпраця Александровської та її сина з Росією була заснована на думці, що все можна купити за гроші. Але життя довело, що це не так… Усіх, хто намагається йти шляхом Александровської, хочу попередити: запам’ятайте, куди ця дорога приводить. Війни у Харківській області ми не допустимо».

Щоб уникнути бодай тимчасового позбавлення волі, Александровська вдавалася до різних хитрощів: вимагала відводу то судді, то секретаря, імітувала хворобу. Намагалася заручитися підтримкою шести впливових осіб, які мали би взяти її на поруки. Суд не прислухався до цих прохань — видно, угледів у діях обвинуваченої серйозні підстави для того, щоб на час слідства ізолювати комуністку від суспільства. Суд також заарештував вилучене в Александровської майно, зокрема, електронні носії, на яких може бути інформація, яка розповість про антиукраїнську діяльність екс-нардепа.

В українських судах зараз знаходиться не один десяток справ щодо чиновників, які працювали на шкоду державі (один з них — колишній мер Слов’янська Неля Штепа). Доведеться відповідати за порушення присяги і багатьом суддям, які зрадили присягу. До квітня цього року у Вищу раду юстиції від Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції надійшли заяви та скарги щодо 305 суддів — за ухвалення неправосудних рішень. Більшість цих суддів кидали за ґрати учасників Майдану. Є серед них і такі, що, ігноруючи букву закону, виконували політичні замовлення — відправляли до в’язниці політичних опонентів Януковича. Серед таких заангажованих вершителів чужих доль - суддя Печерського райсуду Оксана Царевич. За сфабрикованими колишньою міліцією справами вона під час Революції гідності “пачками” етапувала за ґрати автомайданівців. Вивчивши отримані матеріали, Вища рада юстиції відкрила дисциплінарне провадження щодо Царевич.

Остаточний вердикт ВРЮ може бути полярним: від звільнення одіозної судді до закриття справи проти неї (через те, що начебто сплив термін давності). 5 липня ВРЮ розглядатиме аналогічне питання щодо ще одного судді Печерського районного суду Віктора Кицюка, який теж знеславився тим, що “клепав” вироки майданівцям.

А тим часом…

Кримінальну справу проти одного з найбільших українофобів — екс-нардепа від ПР Олега Царьова, якого звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України (називав себе “главою парламенту Новоросії”) - Шевченківський райсуд Києва повернув Генпрокуратурі. Мотивував це тим, що у матеріалах справи немає підпису самого Царьова, що свідчило б про вручення йому повідомлення про підозру. А це, на думку суду, “порушує права Царьова”.

Схожі новини