Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Держслужба зайнятості дозволила Шустеру працювати в Україні

  • 28.04.2016, 09:12
  • 4 273

Таке рішення було прийняте Центральним апаратом ДСЗ після письмового звернення Шустера до керівництва служби.

Служба зайнятості призупинила рішення Київського центру зайнятості щодо анулювання журналісту Савіку Шустеру дозволу на роботу в Україні до з'ясування обставин. Про це повідомляє прес-служба відомства в Facebook, передає Тиждень.ua.

Зазначається, що таке рішення було прийнято Центральним апаратом ДСЗ після письмового звернення С.Шустера до керівництва служби.

«Приймаючи наказ №54, Київський міський центр зайнятості діяв у межах своїх повноважень виключно в рамках правового поля. Разом із тим, хочу відмітити, що служба зайнятості — це вже не стара архаїчна структура. Ми знаходимось у стані реформи і завжди відкриті до будь-кого. До мене надійшла заява громадянина С.Шустера і, реагуючи на цей документ, ми призупиняємо рішення наказу до з’ясування обставин. Таким чином, на сьогоднішній день, дозвіл на застосування праці громадянина Канади Шустера № 43388 є дійсним до з'ясування обставин», — заявив виконуючий обов’язки Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко», — йдеться у повідомленні.

Стали відомі подробиці справи Шустера

Журналіст Савік Шустер для отримання дозволу на роботу в Україні надавав довідку МВС про відсутність судимостей чи порушених проти нього справ.

Про це заявляє адвокат Ярослав Романчук, пише "Українська правда"

У кримінальному провадженні Держаної фіскальної служби Шустер проходить як свідок, запевняє він

Тому він називає рішення Київського центру зайнятості про анулювання дозволу на роботу від 25 квітня "нікчемним".

"Рішення, яке ґрунтувалося на неправдивій інформації, повинні скасувати", - заявляє адвокат.

Також стали відомі подробиці про "ухилення від сплати податків" із кредиту, які нібито Шустер не повернув вчасно. Романчук зазначив, що кредитна угода укладалася за межами України і оподатковуватися ці кошти тут не мали.

"Договір фінансового кредиту укладений у 2008 році між резидентом Кіпру і Савіком Шустером, громадянином Канади. Даний кредитний договір не реєструвався в Національному Банку", - заявляє адвокат Шустера.

"Цей договір дійсний на сьогоднішній день, він не припинений і термін позовної давності застосовуватися не може, прощення боргу кредитором також не було", - зазначає він.

За словами Романчука, ці кошти бралися в кредит для придбання будинку в Італії.

"Правовідносини між двома суб'єктами відбувалися за межами території України. Кошти на придбання будинку надходили на рахунок Савіка в Італії, гроші в Україну не заходили. Податкова перевірка з цього питання не проводилася. Податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб не нараховувалися, так як об'єкт оподаткування не виникав", - заявив він.

"Кримінальне провадження за цим фактом відкрите на підставі заяви народного депутата. Процесуальний статус Савіка Шустера в цьому кримінальному провадженні значиться як свідок, підозру про злочин йому ніхто не пред'являв", - вказує.

Романчук нагадує, що особа не є звинувачуваною до пред'явлення їй звинувачення у вчиненні злочину.

Нуланд підтримала позицію Порошенка щодо ситуації з Шустером

.Вікторія Нуланд підтримала позицію президента Петра Порошенка щодо ситуації з анулюванням дозволу на працевлаштування в Україні Савіку Шустеру.

Помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд підтримала позицію президента Петра Порошенка щодо ситуації з анулюванням дозволу на працевлаштування в Україні журналісту Савіку Шустеру та відзначила необхідність забезпечення захисту преси.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Нуланд сказала на прес-конференції у Києві.

"Я думаю, що президент Порошенко найкращим чином висловився з цього приводу. Коли він сказав, що свобода преси є найвеличнішим досягненням нової України, і ця свобода повинна бути захищеною. Як ви знаєте, Сполучені Штати відстоюють свободу преси в усьому світі. І зокрема, відзначу це окремо, в Росії, де вона утискається", - заявила Нуланд.

Порошенко заступився за Шустера

Петро Порошенко сподівається, що ситуація з анулюванням ліцензії на роботу Савіка Шустера вирішиться якнайшвидше.

Про це він написав у facebook, передає Gazeta.ua.

"Свобода слова є одним з найбільших надбань України після Революції гідності і є наріжним каменем демократії. Як Гарант Конституції, я захищав і захищатиму свободу слова у будь яких її проявах. Тому сподіваюся, що відповідні служби у найкоротший час вичерпають інцидент з журналістом Савіком Шустером", - написав президент.

Кличко запропонував Шустеру трансляцію його шоу на каналі "Київ"

Мер Києва Віталій Кличко запропонував телеведучому Савіку Шустеру вести програму на телеканалі "Київ".

Про це Кличко повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає Gazeta.ua.

"Я вважаю, те, що роблять із Савіком Шустером, неправильним (м'яко кажучи). Оскільки Савік заявив, що поки продовжить виходити в ефір, в якості підтримки запропонував йому трансляцію його ток-шоу і на телеканалі "Київ", - написав мер.

На захист Шустера стала ОБСЄ

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович зробила заяву щодо ситуації щодо позбавлення права на роботу в Україні популярного телеведучого Савіка Шустера.

Відповідну заяву, оприлюднену прес-службою ОБСЄ, озвучили в ефірі спецвипуску "Шустер Live" ввечері 26 квітня.

«Обставини цієї справи викликають занепокоєння та низку запитань. Я закликаю українську владу оперативно розібратися в цьому питанні, гарантувати, що права журналіста захищені і що Шустеру дозволено вільно і безпечно працювати», — йдеться в заяві.

Шустер оголосив голодування до відновлення йому дозволу на роботу в Україні

Телеведучий Савік Шустер оголосив голодування в знак незгоди з рішення анулювати його дозвіл на роботу в Україні.

Про це він сказав в прямому ефірі на своєму каналі 3s.tv, передає УНІАН.

"Я оголошую голодування до тих пір, поки мені не повернуть право працювати в європейській країні під назвою Україна. Я в Європі народився, я в Європі жив, я в Європі отримав освіту, я Європу дуже люблю, моїм кумиром є Леонардо да Вінчі. Я за ці цінності готовий віддати дуже багато. Я буду голодувати, поки ці люди не змінять своє рішення", - сказав Шустер.

За його словами, зараз відбувається те, що він вже колись переживав у Росії у 2004 році, коли закрили його проект і скасували йому дозвіл на роботу та вид на проживання, після чого він був змушений покинути Росію і за порадою Бориса Нємцова переїхати до України.

Схожі новини