Передплата 2024 «Добра кухня»

Міністерством охорони здоров’я керуватиме в.о., якого визначить Кабмін

  • 14.04.2016, 17:01
  • 9 841

Виконуючого обов’язків міністра охорони здоров’я призначить Кабінет міністрів, поки Верховна Рада не призначила нового.

Про це повідомив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, передає прес-служба партії.

"У нас був дуже добрий кандидат на міністра охорони здоров’я — пан Усенко, він очолює інститут Шалімова. У день, коли ми запропонували йому цю посаду він робив першу в Україні операцію по пересадці легенів, він має наукові звання тощо — це дуже достойна людина", — повідомив він.

Луценко зауважив, що Усенко поставив умови, що у вихідні дні буде працювати як практикуючий хірург, щоб по поверненню він зміг залишитися у своєму інституті, але потім вирішив залишитися на своєму робочому місці.

За словами голови фракції, народні депутати похапцем не змогли вирішити це питання.

"Призначати будь-кого в останню ніч для такого міністерства — це безвідповідально. Пана Квіташвілі разом з усіма попередніми членами Кабінету міністрів зняли, Кабмін вирішить, хто буде виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, а коаліція зможе прийняти рішення під цього міністра", — зазначив він.

Рада схвалила програму нового уряду

За відповідне рішення проголосувало 243 народних депутати.

Верховна Рада проголосувала за програму Кабміну, озвучену з трибуни новообраним прем'єром Володимиром Гройсманом, повідомляє Еспресо.TV.

Спочатку за схвалення Програми діяльності Кабінету Міністрів України проголосували 214 депутатів.

Рішення повернутися до повторного розгляду цього питання позитивного результату не принесло - лише 222 народні обранці віддали свої голоси за схвалення програми Кабміну.

Третій раз розглядати Програму нардепи відмовилися, після чого спікер Андрій Парубій оголосив перерву для консультацій.

Гройсман представив програму дій уряду

Порошенко: «Курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію — незмінні завдання нового Уряду»

Президент України Петро Порошенко наголосив, що перед новим Урядом стоять масштабні та вражаючи завдання у проведенні реформ.

«З цієї високої трибуни хочу послати месидж країні і всьому світові. Новий Уряд, як і попередній, неухильно проводитиме курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію, реформи і глибоку внутрішню європеїзацію України. Жодна кома не міняється в документах, які визначають засади зовнішньої та внутрішньої політики», - заявив Петро Порошенко, виступаючи в Верховній Раді під час розгляду питання про призначення Прем’єр-міністра та нового складу Уряду.

За словами президента, поява в структурі Уряду посади віце-прем'єра, відповідального за європейську та євроатлантичну інтеграцію, «це не лише символічний жест, а практичний крок до того, аби всі наші урядові рішення приводилися до спільного європейського знаменника».

Угода про політичну асоціацію та всеохоплюючу та поглиблену зону вільної торгівлі для кожного міністра — такої ж ваги настільний документ, як і Конституція, коаліційна угода, програма дій Уряду, зазначив Глава держави. Продовження співпраці з МВФ та іншими міжнародними кредитними організаціями, які забезпечують дієву фінансову підтримку українських реформ, є безальтернативним.

Президент підкреслив, що від нового Уряду очікує того ж, що і все суспільство — зростання економіки та добробуту людей. Від стратегії виживання, цілком виправданої в 2014-15 роках, слід переходити до стратегії прискореного розвитку. «Це завдання виявиться нам по силах, лише за умови, коли Уряд доб'ється істотного покращення інвестиційного клімату», - сказав Глава держави.

За словами Президента, ключовим елементом покращення інвестиційного клімату є боротьба з корупцією. Вже створено низку принципово нових інституцій, зокрема, Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Національне агентство із запобігання корупції, нагадав Глава держави.

Водночас, Петро Порошенко підкреслив, що функція Уряду в питанні боротьби з корупцією значно ширша. «Він має ухвалювати такі рішення, які знищують будь-яке підґрунтя для корупції. Йдеться про прозору і висококонкурентну приватизацію; прозоре управління державними підприємствами, тема, яка вже стала притчею во язицех; розширення обсягу електронних закупівель; дієву мотивацію праці державних службовців, які буквально цими тижнями починають працювати за новим законом», - наголосив Президент.

Глава держави наголосив, що Національна рада реформ продовжує залишатися майданчиком для узгодження проектів реформ, і вже за тиждень-два очікує його перезапуску.

Серед пріоритетних завдань Уряду Президент назвав покращення умов для бізнесу та питання дерегуляції: «Простір для позитивних змін в стосунках платників податків і тих, хто їх збирає — безмежний».

Глава Української держави подякував за позицію народним депутатам, які забезпечили створення нової коаліції: «У нас буде політично відповідальний Уряд, і цю відповідальність зголосилися нести дві політичних сили, які утворили нову коаліцію, і позафракційні депутати, які долучились до її складу, або залишились у її складі».

Президент зазначив, що коаліція запропонувала внести кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду Прем'єр-Міністра України. «Володимир Гройсман — політик нового покоління. Напевно він стане наймолодшим Прем'єр-Міністром в історії України. Попри це, Володимир Борисович вже має за плечима великий управлінський досвід: один із найкращих мерів обласних центрів з рекордним рівнем підтримки серед городян; топ-менеджер реформи з децентралізації на посаді віце-прем'єра та міністра регіонального розвитку», - сказав Президент.

Петро Порошенко повідомив, що в рамках своїх конституційних повноважень, пропонує Степана Полторака та Павла Клімкіна відповідно на посади Міністра оборони та Міністра закордонних справ. «Цей військово-дипломатичний тандем довів свою ефективність в побудові дієвої системи національної безпеки та оборони України. Бо саме на Президентові лежить відповідальність за національну безпеку і оборону і за зовнішню політику», - підкреслив Глава держави.

Коаліція підтримала склад нового Кабміну

Коаліція абсолютною більшістю підтримала узгоджений склад нового уряду.

Про це на своїй сторінці у Twitter написав прес-секретар голови Верховної Ради Дмитро Столярчук.

"Ще одним голосуванням коаліція абсолютною більшістю підтримала узгоджений склад нового уряду", - йдеться у його повідомленні.

У новому Кабміні знову зміни: стало відомо, кого на кого міняють

У проекті складу нового Кабінету міністрів з’явились чергові зміни.

Про це журналістам після закінчення засідання фракції "Блоку Петра Порошенка" розповів її лідер Юрій Луценко.

Він пояснив, що посади віце-прем'єр-міністра з питань АТО і окупованих територій в новому уряді не буде, але кандидатура Кістіона, який розглядався на цю посаду, у проекті нового складу Кабміну зберігається.

«Кістіон буде займати посаду віце-прем'єра, і Гройсман також вважає, що у нього є функції для цієї посади. Нас запевнили, що його не планували призначати віце-прем'єром з питань АТО. Планувалася його кандидатура віце-прем'єра з питань надзвичайних ситуацій, техногенних катастроф, промислового розвитку, з інших поточних питань», — зазначив Луценко.

За його словами, відповідальність за Кістіона Гройсман взяв особисто на себе, запевняючи, що йому такий віце-прем'єр потрібен.

Кістіон працював заступником Гройсмана, коли той був міським головою Вінниці.

Луценко також озвучив, що, крім Кістіона, кандидатами на віце-прем'єрські посади залишаються В'ячеслав Кириленко, Павло Розенко та Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Посади віце-прем'єр-міністра з питань реформ в новому уряді не буде — заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків, якого "сватали" на цю посаду взагалі відмовився переходити на роботу в уряді.

Луценко назвав нове прізвище міністра АТО

Кандидатом на посаду очільника міністерства висунутий Вадим Черниш.

На посаду міністра з питань АТО і окупованих територій пропонується кандидатура екс-голови Кіровоградської облдержадміністрації Вадима Черниша. Про це після засідання фракції «Блок Петра Порошенка» в середу заявив лідер фракції Юрій Луценко.

«Ми домовилися, що буде створено міністерство у справах окупованих територій і тимчасово переміщених осіб і запропонували кандидата на цю посаду — пана Черниша», — повідомив він.

Луценко: "У майбутньому уряді залишилась одна вакансія"

Вакантною залишається посада очільника МОЗ.

Фракція «Блок Петра Порошенка» затвердила запропоновані кандидатом у прем'єр-міністри Володимиром Гройсманом кандидатури на посади міністрів у новому уряді, додавши кандидатуру на посаду міністра енергетики.

Про це після зустрічі фракції БПП з кандидатами у міністри розповів лідер фракції Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

«Усі кандидатури, які озвучив Прем'єр-міністр (кандидат у прем'єр-міністри Володимир Гройсман. - Ред.), ми погодили і підтвердили. Також додали пана Ігоря Насалика як кандидата на міністра палива та енергетики від БПП. На жаль, кандидатури на Міністерство охорони здоров'я ми ще не готові подати», - сказав Луценко.

За його словами, БПП запропонував Гройсману кандидатуру Насалика, але майбутній прем'єр ще розмірковує над нею.

Крім того, Луценко зауважив, що посада міністра охорони здоров'я є квотою БПП, й до зборів коаліції фракція може визначитися, хто її обійме.

Луценко розповів, що дискусійна до цього часу посада міністра інфраструктури належить до квот «Народного фронту». За його даними, її може обійняти Володимир Омелян.

Луценко: "Шимків відмовився від посади віце-прем’єра з питань реформ"

Заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків відмовився від крісла віце-прем’єр-міністра з питань реформ у новому уряді.

Про це після засідання фракції БПП розповів її очільник Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

"На скільки мені відомо Шимків відмовився обіймати таку посаду (віце-прем’єр-міністр з питань реформ - Ред.)", - сказав він.

Депутат від БПП назвав ймовірного міністра енергетики

Депутат від фракції БПП Ігор Насалик може стати міністром енергетики та вугільної промисловості.

Про це заявив депутат від БПП Сергій Березенко, передає 24 Канал.

"Ми тільки що фракцією підтримали Ігоря Насалика", — повідомив він журналістам у середу в Києві.

При цьому депутат зазначив, що з висуненням цього кандидата погодився і претендент на пост прем'єра Володимир Гройсман.

Він додав, що "не погоджено тільки Міністерство охорони здоров'я".

Луценко: "Наразі невідомими є прізвища двох міністрів"

Мова йде про керівника Мінпаливенерго та Міністерства охорони здоров'я.

Лише дві кандидатури у Кабінеті міністрів поки залишаються не визначеними. Про це "Українській правді" розповів керівник фракції БПП Юрій Луценко.

"По Мінпаливенерго фракція наполягає на кандидатурі Ігоря Насалика. І президент, і майбутній прем'єр вагаються, бо хочуть, щоб людина була з чистою репутацією", - пояснив Луценко.

Він нагадав, що Насалик "має великий бізнес і політичну біографію, в нього був бізнес з Петром Димінським".

"Але він енергетик. Тому фракція підтримує його дуже сильно і буде на ньому наполягати", - наголосив Луценко і додав, що "один відомий енергоолігарх вже почав війну компроматів на тих, хто приймає рішення".

"Що стосується МОЗ, то я підозрюю, що це може бути єдина незаповнена посада на момент голосування", - зазначив Луценко.

Він підтвердив, що директор Націнституту хірургії ім. Шалімова Олександр Усенко відмовився від посади.

"На мою думку, це має бути не медик, а хтось з свідомих діячів, бо ми не вийдемо з того глухого кута ніколи", - зазначив Луценко.

Гройсман представив склад нового Кабміну на засіданні БПП

Претендент на посаду прем'єр-міністра України Володимир Гройсман на засіданні фракції "Блок Петра Порошенка" представив можливий склад нового уряду.

Про це у Twitter повідомив нардеп від БПП Сергій Лещенко, передає 24 канал.

"Гройсман на фракції БПП представляє Кабмін: 1 віце-прем'єр-міністр економіки — Степан Кубів, міністр фінансів — Олександр Данилюк, міністр МВС — Арсен Аваков, Мін'юст — Павло Петренко, Мінсоцполітики — Андрій Рева, Мінрегіон — Геннадій Зубко, Мінекології — Остап Семерак , МінАПК — Тарас Кутовий, Міносвіти —Лілія Гриневич + мінСтець. Мінкульт — Євген Нищук, Мінспорту — Ігор Жданов, віце-прем'єри — Павло Розенко, Володимир Кістіон, В'ячеслав Кириленко, Міністр Кабміну Александр Саєнко", — розповів Лещенко.

Крім того, Гройсман запропонував створити Міністерство окупованих територій, а щодо Міненерго і Міністерства охорони здоров'я — далі тривають переговори.

Новий Кабмін: усі погоджені прізвища

У Блоці Петра Порошенка назвали прізвища людей, які очолять майбутній Кабінет Міністрів. Ці кандидатури вже узгоджені у коаліції.

Про це повідомило джерело "Інтерфакс-Україна" у БПП.

Новий Кабмін, найімовірніше, виглядатиме так:

Перший віце-прем'єр-міністр - представник президента України у Верховній Раді Степан Кубів. Його заступниками стануть Юлія Ковалів і Максим Нефьодов.

Міністр економічного розвитку і торгівлі, віце-прем'єр-міністр з соціальних питань - Павло Розенко.

Віце-прем'єр-міністр з євроінтеграції - Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр з питань АТО й окупованих територій - Володимир Кістіон.

Віце-прем'єр-міністр з реформ - Дмитро Шимків.

Віце-прем'єр з гуманітарних питань - В'ячеслав Кириленко.

Міністр внутрішніх справ - Арсен Аваков.

Міністр юстиції - Павло Петренко.

Міністр оборони - Степан Полторак.

Міністр закордонних справ - Павло Клімкін.

Міністер інформаційної політики - Юрій Стець.

Міністр молоді та спорту - Юрій Жданов.

Міністр культури - Євген Нищук.

Міністр фінансів - заступник голови АП, представник президента в Кабміні Олександр Данилюк, його заступником буде Оксана Маркарова.

Міністр соціальної політики - заступник мера Вінниці Андрій Рева.

Міністр екології та природних ресурсів - нардеп з "Народного фронту" Остап Семерак.

Міністр освіти і науки - нардеп з "Народного фронту" Лілія Гриневич.

Міністр аграрної політики та продовольства - нардеп з "БПП" Тарас Кутовий.

Міністр інфраструктури - заступник глави Мінінфраструктури Володимир Омелян або, за джерелами Еспресо.TV, нардеп від "Народного фронту" Валерій Лунченко.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства - Геннадій Зубко.

Міністр Кабінету міністрів - керівник апарату голови Верховної Ради Олександр Саєнко.

Іванчук: "В Яценюка готові на деякі поступки заради нового Кабміну"

"Народний фронт" готовий відмовитися від деяких посад, на які претендує партія, щоб прискорити формування уряду.

Про це в кулуарах Верховної Ради у середу заявив народний депутат Андрій Іванчук, передає "Українська правда".

"Якщо нашим партнерам не вдається домовитися, щось збалансувати — "Народний фронт", напевно, готовий і відмовитися від якихось своїх посад задля того, щоб цей процес завершився", — сказав Іванчук.

«Якщо це потрібно нашим партнерам, то я не бачу іншого виходу, це не може тривати вічно. Для мене це дивно, коли кандидатура прем'єр-міністра за дві доби змінюється декілька разів», — додав нардеп.

У той же час Іванчук не озвучив посади, від яких готовий відмовитися "Народний фронт".

НФ висунув Парубія на пост спікера Ради

Фракція "Народний фронт" висунула кандидатом в спікери Верховної Ради України першого віце-спікера Андрія Парубія.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерело у фракції.

За його словами, вчора на засіданні фракції було офіційно висунуто кандидатом на спікерське крісло Парубія. При цьому НФ буде підтримувати нардепа від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірину Геращенко на посаду першого віце-спікера.

Нардеп БПП: "Твердо скажу: прем'єр-міністром України буде Володимир Гройсман"

До кінця тижня в Україні буде новий Кабінет міністрів на чолі з Володимиром Гройсманом.

Про це у кулуарах Верховної Ради сказав член фракції "Блок Петра Порошенка" Максим Курячий, передає Gazeta.ua.

"Твердо скажу: прем'єр-міністром України буде Володимир Гройсман", - заявив нардеп.

Інших прізвищ майбутнього Кабміну Курячий не назвав. Сказав лише, що до кінця тижня вони будуть відомі, в Україні буде новий уряд.

"Безумовно до кінця тижня буде", - сказав він.

Бурбак: "Народний фр

Схожі новини