Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Заява Яценюка про відставку вже у Раді

  • 11.04.2016, 08:29
  • 8 368

Заяву Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про відставку передано Голові Верховної Ради Володимиру Гройсману.

Це зробив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє Укрінформ.

"Арсеній Яценюк ухвалив державницьке рішення (про відставку. - Ред.) і тому, Володимире Борисовичу, я передаю Вам відповідну заяву", - сказав Бурбак.

У свою чергу спікер попросив передати заяву в Апарат парламенту.

Яценюк також назвав свій уряд "найкращим в історії України".

У США відреагували на відставку Яценюка

Віце-президент США Джозеф Байден мав телефонну розмову з Арсенієм Яценюком після оголошення українським прем’єром свого наміру піти у відставку.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Віце-президент подякував прем’єр-міністру Яценюку за його партнерство у цей історичний для України період часу. Він привітав уряд України за його досягнення за останні два роки, особливо за кроки, зроблені на шляху втілення у життя складних, але необхідних реформ, роботу по підписанню Угоди про Асоціацію с ЄС та збільшенню енергетичної незалежності України", - йдеться у повідомленні Білого Дому.

Лідери також погодились на важливості формування нового Кабміну, відданого імплементації необхідних реформ, особливо тих, які були рекомендовані МВФ та Євросоюзом. Віце-президент "похвально висловився про невтомні зусилля прем’єр-міністра Яценюка від імені України та його активну участь у процесі втілення реформ, потрібних для забезпечення стабільності, добробуту та територіальної цілісності України".

Яценюк подав у відставку

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про рішення подати у відставку.

Про це він заявив особисто під час програми "10 хвилин з прем'єр-міністром", повідомляється у Фейсбуці Яценюка.

"Я прийняв рішення скласти повноваження Прем’єр-міністра України. 12 квітня подання буде внесено до Верховної Ради. Політична криза в державі розв’язана штучно. Бажання змінити одну особу засліпило політиків і паралізувало їхню волю до реальних змін. Процес зміни Уряду перетворився на бездумний біг на місці", - наголосив він.

Яценюк вважає, що "не можна допустити дестабілізації виконавчої влади під час війни".

"Така перспектива неминуча, якщо після відставки не буде негайно обрано новий уряд України. Фракція Блоку Петра Порошенка висунула на посаду глави уряду Володимира Гройсмана. Зробивши все для стабільності і спадкоємності курсу, заявляю про рішення передати обов’язки та відповідальність керівника уряду", - заявив він.

Схожі новини