Передплата 2024 «Добра кухня»

Міськвиборчком: "Вілкул залишається мером Кривого Рогу"

  • 28.03.2016, 08:12
  • 4 401

Юрій Вілкул отримав 74,18% голосів.

Про це 28 березня на прес-конференції сказав голова Криворізького міськвиборчкому Павло Гівель, повідомляє Укрінформ.

«Наразі проаналізовані останні протоколи з усіх районів. У підсумку на першому місці опинився Юрій Вілкул - 74,18% голосів виборців (209 469 осіб), на другому місці - Семен Семенченко - 10,92% (30 837 осіб). Світлана Сова на третьому місці - 4,67% (13 190 голосів). Микола Колесник набрав 4,36% (12 316 голосів)», - розповів Гівель.

За його словами, інші кандидати не пройшли 3-відсотковий бар’єр: Ігор Левицький - 2,62% (7404 голоси), Олег Бойченко - 1% (2850 голосів), Інна Іванченко - 0,57% (1612 голосів), Олександр Крижов - 0,39% (1098 голосів), Олег Косяк - 0,31% (880 голосів), Яна Беркут - 0,3% (857 голосів), Олексій Кривенко - 0,2% (608 голосів), Василь Сердюков - 0,14% (409 голосів ), Ярослав Шрам - 0,13% (382 голоси), Наталя Новицька - 0,13% (367 голосів), Олександр Натаров - 0,03% (103 голоси).

Голова міськвиборчкому зауважив, що ці дані ще не можна вважати офіційними, оскільки міський виборчком має ще розглянути усі скарги, які можуть вплинути на результат виборів. Після розгляду скарг буде оголошено переможця виборів на посаду міського голови Кривого Рогу.

У Кривому Розі міська виборча комісія прийняла перший протокол

За попередньою інформацією, лідирує Юрій Вілкул — з понад 40 тисяч виборців, 30 тисяч проголосували за нього.

На другому місці Семен Семенченко — він має трохи більше 4 тисяч голосів. Це — дані паралельного підрахунку протоколів з мокрими печатками.

Загалом явка склала майже 56%. Згідно з попередніми даними, за Юрія Вілкула віддали свої голоси 73% містян. А за кандидата від "Самопомочі" Семена Семенченка — майже 11% голосів.

Отже, позачергові вибори криворізького міського голови можуть закінчитися в один тур.

Джерело: 24 Канал.

ОПОРА: "Вілкул переміг у Кривому Розі в один тур"

На виборах міського голови Кривого Рогу впевнену перемогу здобув нинішній мер міста Юрій Вілкул, за якого проголосувало 74% виборців.

Про це повідомляє громадянська мережа "ОПОРА", яка оприлюднила дані паралельного підрахунку голосів.

Згідно з даними, Юрій Вілкул набрав 74,1 % голосів, Семен Семенченко — 10,9%, Світлана Сова — 4,8%.

КВУ стверджує, що явку у Кривому Розі «намалювали»

На виборах у Кривому Розі, що відбулися у неділю 27 березня, явка виборців була штучно завищена на 25%.

Про це у прямому ефірі "112 Україна" заявив генеральний директор "Комітету виборців України" Олексій Кошель.

"У день голосування у Кривому Розі було як мінімум на 25% штучно збільшено явку виборців. Це відбувалося шляхом «довезення» до дільниць 70-80 тисяч виборців. Переважно це були люди похилого віку, які в ході кампанії отримали від міської влади передвиборні доплати в розмірі 500 грн", - сказав Кошель.

Він додав, що була виплачена рекордна сума коштів 100 тисячам громадян Кривого Рогу для надання матеріальної допомоги місцевим жителям по 500 гривень. За словами Кошеля, така ініціатива від мера Юрія Вілкула організована напередодні виборів. Тому КВУ розцінює таку ситуацію як підкуп виборців.

За попередніми підсумками виборів мером Кривого Рогу обраний Вілкул

За даними паралельного підрахунку протоколів з мокрими печатками у позачергових виборах мера Кривого Рогу взяли участь 286 600 виборців.

Явка склала 55,88% від загальної кількості виборців, включених в списки, передає місцеве видання 0564.ua. Це на 20% вище, ніж під час другого туру виборів мера 15 листопада 2015 року.

За Юрія Вілкула віддали свої голоси 73,09% виборців, тобто 209 406 криворіжців.

Таким чином, позачергові вибори криворізького міського голови відбулися за один тур.

Кандидат від "Самопомочі" Семен Семенченко набрав 10,74% голосів (30 777 осіб).

На третьому місці — Світлана Сова (партія "Сила людей") з результатом 4,6% (13 190 голосів).

На четвертому місці - кандидат від партії УКРОП Микола Колесник - 4,3% (12 315 голосів).

На п'ятому місці - представник "Народного контролю" Ігор Левицький — 2,58% (7 405 виборців).

Інші кандидати набрали менше 1%.

КВУ: «Вибори у Кривому Розі не відповідають стандартам»

Комітет виборців заявляє, що вибори у Кривому Розі не відповідають ні стандартам чесних та демократичних виборів, ні найменшому уявленню про законність.

"Фактично ми побачили вибори за стандартами режиму Віктора Януковича із масштабними схемами підкупу, використанням адмінресурсу та іншими порушеннями закону", - заявив гендиректор КВУ Олексій Кошель в ефірі 5 каналу.

За його словами в день голосування у Кривому Розі було як мінімум на 25% штучно збільшено явку виборців.

"Це відбувалося шляхом "доведення" до дільниць 70-80 тисяч виборців. Переважно це були люди похилого віку, які в ході кампанії отримали від міської влади передвиборні доплати в розмірі 500 грн. Організацією перевезень займалися структури, близькі до місцевої влади та гірничо-збагачувальних комбінатів групи "Метінвест", - йдеться в заяві.

Комітет виборців України розцінює технологію "довезення" як непрямий підкуп виборців, а саме надання безкоштовних транспортних послуг, що є порушенням законодавства.

Кошель наголосив, що на позачергових виборах Криворізького міського голови були порушення, які можна розглядати як масштабний підкуп виборців.

Криворізька міська рада за ініціативи Юрія Вілкула виділила із бюджету міста 50 млн. грн. для надання матеріальної допомоги малозабезпеченим мешканцям (по 500 грн. для 100 тис. сімей). Оскільки така ініціатива була реалізована у розпал виборчої кампанії, КВУ розцінює такі дії як підкуп виборців та зловживання службовим становищем із боку Вілкула.

Екзит-пол озвучив результати першого туру виборів мера у Кривому Розі

Лідирує Вілкул, на другому місці - Семенченко.

На позачергових виборах мера Кривого Рогу чинний міський голова Юрій Вілкул перемігу першому турі з результатом 70,9%.

Про це свідчать дані exit-poll, проведеного сьогодні компанією Rеsearch & Branding Group й оприлюднені на сайті компанії, передає УНІАН.

За кандидата на посаду мера від партії «Об’єднання «Самопоміч» Семена Семенченка проголосували 11,3% виборців, за Миколу Колесника (УКРОП) — 6,7%, за Світлану Сову (партія «Сила людей») — 5,8%. Інші кандидати набрали менше 3% голосів виборців.

Загалом було опитано 2 тис. виборців на 40 виборчих дільницях. Похибка не перевищує 2,5%.

У Кривому Розі виборці 33 рази звернулися в поліцію через порушення на виборах

За одним фактом найближчим часом буде відкрите кримінальне провадження.

Поліція 33 рази виїжджала за заявами громадян про порушення виборчого законодавства під час позачергових виборів міського голови Кривого Рогу, в цілому волевиявлення проходить без порушення громадського порядку. Про це повідомив заступник начальника ГУ Нацполіціі в Дніпропетровській області Сергій Манза.

"Порушень громадського порядку немає. Явка виборців дуже висока. 33 рази поліція виїжджала на звернення громадян, пов'язаних з можливим процесом порушення голосування", - розповів поліцейський.

Він зазначив, що всі заяви громадян перебувають у стадії перевірки. За одним фактом найближчим часом буде відкрите кримінальне провадження.

"На одній виборчій дільниці запобігли спробі виносу чоловіком бюлетеня. Є звернення за фактами прихованої реклами, і підвозу виборців та інші", - розповів Манза.

За його словами, обстановка в Кривому Розі стабільна і серйозних порушень, які могли б вплинути на хід і результати виборів, поки не зафіксовано.

Джерело: Інтерфакс-Україна.

"Самопоміч" заявляє, що поліція закриває очі на порушення у Кривому Розі

Штаб "Самопомочі" заявляє, що поліція свідомо не помічає численні порушення на виборах у Кривому Розі.

Про це народний депутат Семен Семенченко від партії "Самопоміч", кандидат на перевиборах міського голови в Кривому Розі написав у Фейсбуці.

"Зафіксовано спостерігачами від різних кандидатів, а також від "Опори" такі порушення: масове підвезення людей до виборчих дільниць, з агітацією і залякуванням людей. Автобуси зняті з маршрутів і замовлені "Радою ветеранів", хоча водії стверджують, що виконкомом. Раді виділено близько 1.000.000 грн на "допомогу ветеранам". Очевидно сьогодні ця допомога і надається...", - зазначив Семенченко.

Крім того, народний депутат заявляє про підкуп виборців, масову агітацію в день голосування за допомогою: білбордів, телефонної агітації, SMS-розсилок, внесення у списки виборців людей, що померли.

За його словами також відбувається використання ручок зі спеціальним чорнилом, фотографування бюлетенів.

"Поліція не діє (хоча від екс-помічника Кернеса, начальника поліції Лютого, ми іншого й не чекали)", - написав Семенченко.

У Кривому Розі на одній із дільниць знайшли підписані протоколи

Спостерігач від громадської організації "Опора" виявив на ділянці №121524, що знаходиться в Долгінцевському районі, підписані протоколи про підрахунок голосів виборців.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на 0564.

Двадцять підписаних раніше протоколів були виявлені на столі голови ДВК №121524. На них не були проставлені печатки, але вже стояли підписи голови, заступника і секретаря комісії.

Представники Довгинцівського РВК, які перебували в той час на ділянці, радили членам комісії просто закреслити на цих протоколах свої підписи, що останні і зробили.

За таке правопорушення, що оцінюється як підготовка фальсифікації результатів виборів, особи, які вчинили подібні кримінальні злочини, можуть бути позбавлені волі на строк до 7 років.

Явка на виборах у Кривому Розі станом на 16:00 становила 44,9%

Спостерігачі кампанії відзначають досить високу явку.

Явка виборців на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу станом на 16:00 склала 44,9%. Про це повідомили в громадянській мережі "ОПОРА".

«Явка за даними ОПОРИ на 16:00 складає 44,9% з похибкою 1,1%», - йдеться у повідомленні.

Джерело: Тиждень.ua

Міськвиборчком виявив у приміщенні камери спостереження

Міська виборча комісія Кривого Рогу виявила в приміщенні камери відеоспостереження й вимагає від міськради, в будівлі якої працює, прибрати їх.

Про це в неділю повідомили в міській виборчій комісії Кривого Рогу.

За даними з комісії, відеокамери в приміщенні виявили в суботу, близько 9-ї вечора. Хто їх встановив, поки невідомо. За словами голови комісії Павла Гівеля, до нього за дозволом щодо встановлення камер ніхто не звертався.

Як зазначають члени комісії, вони обурені фактом відеоспостереження за їхньою роботою, адже вважають, що відео зйомку в приміщенні ТВК мають право здійснювати лише журналісти, спостерігачі та громадяни, які мають дозвіл на присутність в приміщенні ТВК.

У Криворізькій міськраді поки цю заяву не коментували. Водночас у Криворізькому міському відділі поліції в неділю Радіо Свобода підтвердили факт звернення комісії до правоохоронних органів із заявою щодо відеоспостереження.

У Кривому Розі виборці отримують смс з гаслами Вілкула і Левицького

У Кривому Розі виборці отримують смс з агітацією під гаслами кандидата на посаду міського голови Юрія Вілкула.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Спостерігачі повідомляють, що смс приходять від відправника GOLOSUY з текстом «Голосуй за мир і стабільність! Виберемо мера в першому турі!».

Представники ОПОРА відзначають, що в тексті смс немає заклику голосувати за певного кандидата, але такі гасла присутні в агітаційних матеріалах Юрія Вілкула.

Також, виборці отримуть смс з закликами голосувати за Ігоря Левицького.

КВУ: "Агітатори роздали криворіжцям 50 мільйонів"

Підкуп криворізьких виборців "влетів у копієчку" агітаторам. Загалом, жителям Кривого Рогу роздали 50 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Фейсбуці.

"Загалом допомогу в розмірі 500 грн отримали близько 100 тис. сімей жителів Кривого Рогу, фактично кожен п'ятий виборець", - зазначається у повідомленні.

КВУ також підрахував, що на дільниці в Кривому Розі під час позачергових виборів міського голови може бути довезено близько 7-8 тис. виборців.

"За інформацією, що надходить до КВУ, після закінчення змін на гірнично-збагачувальних комбінатах Кривого Рогу, що належать групі "Метінвест", буде організовано довезення працівників до виборчих дільниць", - повідомили у комітеті.

Крім того, в КВУ наголосили, що "такі технології стимулювання виборців та штучного збільшення явки використовувалося і на попередніх парламентських та місцевих виборах".

Явка на виборах у Кривому Розі станом на 12:00 становила 23,7%

Про це повідомили у прес-службі громадянської мережі "ОПОРА".

"Явка за даними ОПОРИ на 12:00 складає 23,7% з похибкою 1,1%", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за даними міської виборчої комісії, на 10 годину ранку, явка становила 10%.

Як повідомили у прес-службі, спостерігачі Дніпропетровської обласної організації “Громадянська мережа ОПОРА” цей час на більшості ДВК спостерігають підвищення активності виборців та черги за бюлетенями.

Зокрема в Інгулецькому районі в середньому вище ніж в центральних районах міста.

На виборчій ділянці у Кривому Розі знайшли вибуховий пакет

Вибуховий пакет знайшли на одній з виборчих ділянок у Кривому Розі.

Про це повідомили у прес-службі міськради Кривого Рогу.

Наразі на місті працює вибухо-технічна група разом із представниками правоохоронних органів.

Також на виборчі ділянки масово підвозять людей. Про це повідомляють мешканці міста у соціальній мережі. Як повідомляють місцеві мешканці, у такий спосіб виборців "підкупають" віддавати свої голоси за претентендів на пост міського голови Кривого Рогу.

Джерело: День

У поліцію заявили на замовника "каруселей" і підкуп виборців

Спостерігачі знайшли замовника "каруселей" в Кривому Розі й поскаржились до поліції.

Про це повідомляє громадянська мережа "Опора".

"Спостерігачі громадянської мережі "Опора", котрі перебувають біля виборчих дільниць 121512 та 121513 (Довгинцівський р-н) та повідомляли про підкуп виборців, вдалося зафіксувати договір з перевізником, який надає мікроавтобуси. Виявилося, що замовником послуг є Міська організація ветеранів", - зазначається в повідомленні.

"Опора" звернулася до Криворізької поліції з заявою про необхідність перевірити факт ймовірного підкупу виборців.

Крім того, на ДВК №121627 (Інгулецький р-н), що знаходиться в приміщенні школи №59, спостерігачі зафіксували видачу виборцю грошей після голосування.

"Неподалік дільниці був помічений автомобіль ВАЗ 2104 (д.н. 397-96АЕ) синього кольору. Коли виборець виходив з дільниці, то підходив до двох людей, що стояли біля дільниці й вони разом йшли до автомобіля, де виборець отримував гроші", - інформують представники "Опори".

КВУ: "Явка криворізьких виборців є вкрай низькою"

Комітет виборців України називає низькою активність виборців на перевиборах міського голови у Кривому Розі.

Про це йдеться на сторінці КВУ в Фейсбуці.

«Активність виборців є вкрай низькою і значно нижчою ніж на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року. На дільницях переважно люди старшого віку, які зазвичай голосують вранці», - йдеться у повідомленні.

У КВУ відзначають, що низькій явці виборців також сприяють погодні умови. Сьогодні зранку в Кривому Розі йде дощ із мокрим снігом. Офіційні дані щодо явки виборців з'являться пізніше.

Інформація про порушення виборчого законодавства від спостерігачів КВУ на разі не надходила.

На виборах у Кривому Розі зафіксовані перші порушення

У Кривому Розі проходять позачергові вибори мера серед 15 кандидатів, спостерігачі зафіксували підвіз групи виборців.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Водночас стало відомо про перші порушення. Так, координатор Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська повідомила на прес-конференції у Кривому Розі про організований підвіз групи людей на 723 дільницю. Порушення зафіксував спостерігач «Опори».

«Він вийшов на вулицю, побачив, що це мікроавтобуси, громадський транспорт. Ці автобуси чекали людей», - заявила на прес-конференції Ольга Айвазовська. Вона додала, що було таке ж повідомлення з іншої дільниці, але немає підтвердження.

В цілому спостерігачі позитивно оцінюють перебіг ранку виборів. «Зараз є лише в межах похибки процедурні зловживання, які пов’язанні більше з непрофісійністю чи сумбуром. Аніж бажанням зманіпулювати», - повідомила Айвазовська.

У разі порушень на виборах у Кривому Розі закликають звертатись до поліції.

У Кривому Розі проходять позачергові вибори мера

Сьогодні, 27 березня, у Кривому Розі обирають міського голову.

Своє бажання взяти участь у передвиборчих перегонах виявили 17 кандидатів, серед яких і діючий міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.

Якщо жоден з кандидатів не набере 50% голосів, проведуть другий тур голосування. Він може відбутися у середині квітня.

О 08:00 відкрилися усі виборчі дільниці, вони працюватимуть до 20.00.

Близько 2 тисяч співробітників правоохоронних органів слідкуватимуть за порядком на дільницях та у місті.

"У Кривому Розі функціонує 293 дільничні виборчі комісії. ТВК своєчасно склали списки виборців і вчасно доставили іменні запрошення виборцям", - повідомили у громадянській мережі "Опора" .

Джерело:

Схожі новини