Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пасішник відмовився від надання свідчень під час допиту в НАБ

  • 13.03.2016, 09:21
  • 3 107

Посадовець Нафтогазу скористався правом, наданим ст. 63 Конституції України.

Виконавчий директор та в.о. заступника голови правління «Нафтогаз-Україна» Андрій Пасішник під час допиту в Національному антикорупційному бюро відмовився давати свідчення. Про це у телеефірі каналу «112» заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Пасішник учора в НАБУ відмовився на підставі статті 63 Конституції України давати покази. Сказав, що, оскільки він з дороги, стомлений, йому треба спочатку відпочити, набратися сил. Ми його цю заяву прийняли», — сказав він.

При цьому Холодницький зазначив, що йому було «дуже цікаво» того ж вечора побачити Пасішника в ефірі телеканалу «Інтер», «де він досить бадьоро виглядав і досить бадьоро коментував ці обставини».

Як повідомлялося, 9 березня детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу України (втручання у діяльність державного діяча). Повідомлення не змогли вручити особисто через термінове відбуття Пасішника на лікування за кордон, тому відправили поштою. ПАсішник пояснив, що не з'явився на допит 9 березня, тому що не зміг вчасно повернутисячерез переповненість чартерів. 11 березня Пасішник повернувся до України та прийшов на допит у НАБ.

Джерело: Телеканал 112

Схожі новини