Передплата 2024 «Добрий господар»

Вбивство у Харкові: Дементу приписують контроль за "комунальними" потоками

  • 26.02.2016, 14:46
  • 3 587

Застреленому вранці на кладовищі харківському бізнесмену Юрію Дементу приписують контроль над фінансовими потоками комунальних підприємств.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів один із депутатів Харківської міськради.

"Юрій Демент був непублічною людиною. Як бізнесмен і власник підприємств він не значиться у держреєстрі юридичних осіб. Проте у вузьких колах його знають як власника ювелірного заводу, мережі ювелірних крамниць і мережі пралень. Йому також приписують контроль над фінансовими потоками місцевих комунальних підприємств, а їх близько 70", - розповів депутат.

За його словами, ряд підприємств міг бути оформлений на рідних загиблого, включаючи батька - Бориса Демента.

Як повідомлялося, у відкритій пресі відомостей про "праву рукку" Кернеса вкрай мало. Укрінформу вдалося знайти "Додаток до рішення 41 сесії Харківської міської ради 5 скликання "Про продаж земельних ділянок юридичним та фізичним особам України" від 24.02.2010 р., згідно з яким Юрію Борисовичу Дементу було продано земельну ділянку площею 0,1158 га за адресою м. Харків, вул. Сумська, 120. Ціна лакомого шматочка в центрі міста становила 421 826 грн. При цьому депутати дали Дементу розстрочку на 5 років.

В даний час за цією адресою розташовується пустир і нежитлова напівзруйнована двоповерхова будова, де зареєстровані ПП "Альянс", що торгує кондиціонерами і мале спільне підприємство "Оптика".

За інформацією джерела, Демент займався різними видами бізнесу, в тому числі - будівельним. Дана ділянка ідеально підходила до цього профілю, оскільки межує з престижними житловими будинками і магазинами.

Поліція відкрила провадження за фактом вбивства бізнесмена в Харкові

Поліція Харкова відкрила провадження за фактом вбивства бізнесмена, вбитого на одному з міських кладовищ в Харкові в п’ятницю вранці.

Як повідомляє прес-служба поліції Харківської області, розслідування розпочали за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Бізнес-партнера Кернеса застрелили на кладовищі

В Харкові застрелили підприємця Юрія Демента — найближчого друга, соратника і бізнес-партнера мера міста Геннадія Кернеса.

Вбивство сталося на одному з кладовищ міста, про це повідомляє "Лівий берег" із посиланням на свої джерела. Інформацію про вбивство підтвердили в поліції.

На кладовищі була влаштована засідка, а коли Демент прийшов відвідати могилу матері, його застрелили. За наявною інформацією, смертельний постріл був здійснений снайпером. Однак, за іншими даними, його розстріляли з автомата.

Як повідомляє видання, Кернес і Демент дружили з ранніх років життя. Саме Демент вважався головним бізнес-повіреним і партнером харківського мера. У вузьких колах він вважався кримінальним авторитетом і мав дуже специфічну репутацію.

За даними поліції, бізнесмен був убитий пострілом в голову.

Згодом з'явилося відео, на якому видно, що біля кладовища припарковано авто Кернеса. За попередньою інформацією, туди прибув не тільки мер Харкова, а й Михайло Добкін.

Схожі новини