Передплата 2024 ВЗ

Марина Порошенко зустрілась із хворим на ДЦП, якого вигнали з ресторану

  • 23.02.2016, 16:49
  • 3 150

Дружина Президента України Марина Порошенко сьогодні зустрілася з Романом Кисляком, хворим на ДЦП переселенцем із Донеччини.

На початку лютого чоловіка через ваду вигнали з ресторану. Про це повідомляє прес-служба Офісу дружини президента.

Зустріч відбулася у кафе-гастрономі "Kartata Potata" ресторатора Даші Малахової в рамках акції - #накавуздругом.

Під час цієї акції українці запрошують на каву людей з обмеженими можливостями, нагадали у прес-службі. Розпочалась вона після того, як Романа вигнали з львівського ресторану, а Марина Порошенко публічно запросила його на зустріч "за філіжанкою кави".

"Неважливо, хто ця людина з особливими потребами — сліпий, глухий, чи із синдромом Дауна. В першу чергу — це людина. Її створив сам Бог, і вона має право на життя. Запрошуйте своїх особливих друзів. Можна не лише на каву. Є театри, кінотеатри або просто прогулянки на природі. Не бійтеся нас, ми теж люди", — сказав Роман.

Марина Порошенко обговорила з Романом проблеми людей з особливими потребами. Та про його допомогу дітям, літнім людям та пораненим бійцям в окупованому Донбасі.

"В рамках цього флешмобу цілі колективи запрошували на каву людей з особливими потребами. І мені б дуже хотілося, щоб ця акція була безстроковою", - зауважила перша леді.

На згадку про зустріч Марина Порошенко подарувала йому відеореєстратор. Оскільки Роман працює у Львові таксистом.

Схожі новини