Передплата 2024 «Добрий господар»

Олег Синютка звинуватив податкову у саботажі

“Надійшла неприємна звістка з ДФС України щодо збільшення планових обсягів митних надходжень для Львівщини, – сказав голова Львівської ОДА Олег Синютка у своїй заяві.

— Це означає, що у такий спосіб фіскальна служба хоче позбавити Львівщину коштів, які ми планували скерувати на ремонт доріг. Очікується, що у вересні перевиконання щомісячних планових митних надходжень становитиме 110-120 мільйонів гривень. До обласного бюджету на ремонт доріг мало надійти 55-60 мільйонів”.

На думку губернатора Львівщини, вимога ДФС — саботаж ініціа­тив президента України Петра Порошенка і шахрайство стосовно до підприємців, котрі збільшили обсяги митних сплат для того, щоб отримати добрі дороги. “Звернувся з цією проблемою до міністра фінансів України та до голови парламентського Комітету з питань податкової і митної політики, — продовжує Олег Синютка. — Сподіваюся, неподобство, яке планує зробити ДФС України, зупинять посадові особи держави”.

Нагадаємо, президент України підписав закон, згідно з яким ремонт доріг державного значення у чотирьох областях України буде за рахунок 50% коштів, які надійшли від перевиконання загального обсягу митних платежів. Експеримент, окрім Львівської, запроваджено у Волинській, Чернівецькій та Одеській областях. На Львівщині за рахунок цих коштів заплановано відремонтувати три автодороги: Львів — Радехів — Луцьк (Н-17), ділянки Львів — Сколе автомобільної дороги загального користування державного значення Київ — Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород) (М-06) та автомобільної дороги загального користування державного значення Сколе — Славське (Т-14-24).

Болючу тему ремонту доріг на Львівщині Олег Синютка підняв під час інспекції ремонту дороги Львів-Радехів-Луцьк. Дорогу почали латати завдяки коштам, що надійдуть від перевиконання щомісячних планових митних надход­жень, які зібрано на території Львівської області. “За рахунок цих коштів ремонтуємо дві дороги: Сколе — Славське, Львів-Радехів-Луцьк. Обсяг робіт виконано орієнтовно на понад 30 мільйонів гривень. Загальна вартість ремонту дороги Львів-Луцьк становить майже 190 мільйонів гривень”.

Підрядник (ТОВ “Автомагістраль Південь”) наприкінці минулого тижня почав ремонт дороги до курортного Славського, що у Сколівському районі Львівщини. До ладу доведуть десятикілометрову ділянку: від урочища Святослав до села Тухля. На дорозі працюють робітники, техніка. Ремонтують у борг. “Дорожники не отримали жодної копійки з обіцяних 111 мільйонів гривень, — наголосив начальник Служби автомобільних доріг Львівської області Юрій Лазаренко. — Підрядна організація працює на чесне слово з Києва. Ремонт дороги до Славського мали почати давно. Це блокувалося через брак коштів”.

А тим часом

Губернатор іде у передвиборчу відпустку

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час щотижневої апаратної наради закликав державних службовців усіх рівнів, які мають намір взяти участь у виборах до місцевих рад, піти у відпустку. «Заяву про відпустку слід написати одразу після реєстрації кандидата в депутати місцевих рад, - зазначив Олег Синютка. — Ніхто жодного дня не має права використовувати своє службове становище задля виборів. Крім того, виборчими справами слід займатися у вільний від роботи час. Це стосується також і керівників області найвищого рангу, включно із головою Львівської ОДА».

Голова ЛОДА Олег Синютка — голова Львівської територіальної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, член Центральної ради цієї партії, а також очолює її партійний список у Львівську обласну раду. “Чиновники, які балотуються в ради різних рівнів, сьогодні працюють як у районних, так і в обласній адміністрації, так і у великих державних структурах, - розповів Олег Синютка журналісту “ВЗ”. - Вважаю, що з моменту реєстрації у виборчих комісіях вони повинні написати заяву на відпустку (згідно із законодавством, реєстрація має початися цього тижня. - Авт.). Не аналізував, у якому партійному списку найбільше таких чиновників. Тому що це право кожної людини — мати ті чи інші політичні уподобання. Я очолюю список “Блоку Петра Порошенка” “Солідарність” у Львівську облраду, і з моменту реєстрації також напишу заяву на відпустку. Виконувати обов’язки голови Львівської ОДА на виборчий період буде мій перший заступник Ростислав Зам­линський”.

“ВЗ” вдалося з’ясувати, що, крім Олега Синютки, з чиновників ЛОДА у партійних списках фігурують заступник начальника ГУ охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак (БЮТ) і директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Олексій Балицький (“Свобода”).

Юлія ЛІЩЕНКО.