Передплата 2024 «Добрий господар»

«Рух» може потіснити дніпрян

У середу, 1 листопада, «Рух» зіграє перенесений матч 5-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ і на стадіоні «Арена Львів» прийматиме «Дніпро-1» (початок о 18.00 год, матч без глядачів). Рухівці відстають від дніпрян лише на одне очко і в разі перемоги випередять своїх суперників

Момент матчу «Руху» та «Дніпра-1», який відбувся 16 жовтня 2022 року у Львові на стадіоні «Україна». У грі півзахисник рухівців Таллес та півзахисник дніпрян Руслан Бабенко (№18). Фото fcruhlviv.com
Момент матчу «Руху» та «Дніпра-1», який відбувся 16 жовтня 2022 року у Львові на стадіоні «Україна». У грі півзахисник рухівців Таллес та півзахисник дніпрян Руслан Бабенко (№18). Фото fcruhlviv.com

Раніше «Рух» та «Дніпро-1» вже п’ять разів зустрічалися в УПЛ. Рухівці перемагали один раз, зазнавали поразок тричі і один була зафіксована нічия. Рух одну з 6-ти найбільших своїх перемог в УПЛ здобув саме над «Дніпром-1» — 4:1 (12.12.2020 р.). Загалом програшна серія «жовто-чорних» з дніпрянами триває в чемпіонатах три гри. Востаннє «Рух» в чемпіонатах приймав «Дніпро-1» 16 жовтня минулого року і посупився з рахунком 2:3. Рухівці після влучних ударів Олексія Довгого і Таллеса двічі по ходу матчу перемагали, але в підсумку зазнали безвольної поразки. В складі гостей голи забивали Артем Довбик, Олексій Гуцуляк та Сергій Логінов.

До нового поєдинку з «Дніпром-1» підопічні Віталія Пономарьова підійшли з безпрограшною домашньою клубною рекордною серією, яка ще з 8 квітня триває в УПЛ 13 (!) ігор: чотири перемоги та дев’ять нічиїх. Рухівці утримують і нічийну домашню клубну рекордну серію, яка триває в УПЛ 5 ігор. Для Віталія Пономарьова це буде 25-й матч біля керма рухівців в УПЛ. Ветеран «жовто-чорних» Юрій Климчук може провести 109-й матч за «Рух» у всіх турнірах, повторивши клубний рекорд Юрія Копини. Гравці «Руху» можуть забити 300-й гол у всіх турнірах на професійному рівні (ще один м’яч).

«Дніпро-1» після п’яти поспіль перемог в чемпіонаті в минулому турі зазнало розгромної поразки від «Кривбаса» з рахунком 0:3. Для Юрія Максимова це була перша поразка біля керма дніпрян — у 7-й грі. Загалом для «Дніпра-1» гра з «Рухом» буде вже 4-м підряд виїзним матчем в УПЛ. Ювілейні голи в чемпіонатах можуть забити Олексій Гуцуляк — 30-й та Олександр Філіппов — 25-й.

Паралельно з матчами УПЛ відбуваються ігри і в розіграші Кубка України. У понеділок першим півфіналістом став «Шахтар», який у Києві в статусі гостей розгромив команду Першої ліги «Вікторію» (Миколаївка, Сумська область) з рахунком 3:0. Для Маріно Пушича це була перша перемога на чолі «Шахтаря». В інших чвертьфіналах 1 листопада «Чорноморець» прийматиме «Зорю», а 2 листопада відбудуться матчі «Полісся» — «Олександрія» та «Оболонь» — «Ворскла».

Тим часом львівські «Карпати», які у Першій лізі змагаються за путівку до елітного дивізіону, на стадіоні «Україна» розгромили аутсайдерів групи з «Металіста» з рахунком 3:0. У складі карпатівців голи забивали Ігор Невес Алвес, Амбросій Чачуа та Ян Костенко. Підопічні Мирона Маркевича очолюють турнірну таблицю своєї групи, випереджаючи найближчого конкурента на 13 (!) очок. У суботу, 4 листопада, «Карпати» в гостях гратимуть з «Епіцентром» (Кам'янець-Подільський, початок о 13.00 год, матч без глядачів).

Схожі новини