Передплата 2024 ВЗ

Перемога в ювілейному євроматчі юнаків України

«Рух» в гостях у повторному матчі першого раунду Шляху чемпіонів Юнацької ліги УЄФА здобув вольову перемогу над «Сараєво» з рахунком 3:1 і вийшов до другого раунду. При цьому львівський клуб став автором ювілейного, 100-го (!), матчу українських клубів у цьому євротурнірі

Юнацька команда «Руху» після перемоги над «Сараєво» вийшла до другого раунду Юнацької ліги УЄФА. Фото fcruhlviv.com
Юнацька команда «Руху» після перемоги над «Сараєво» вийшла до другого раунду Юнацької ліги УЄФА. Фото fcruhlviv.com

Перша гра рухівців зі «Сараєво», яка відбулася у Стальовій Волі переможця не виявила — нічия 1:1. Повторна гра у Сараєво почалася зі швидкого голу господарів поля — після удару Фарука Бездроба. Проте ще до перерви підопічні нового тренера рухівців Сергія Задорожного зуміли вирівняти становище зусиллями Сергія Панченка. Гості могли вийти і вперед, але Назар Касарда не реалізував пенальті. І все ж у другому таймі «жовто-чорні» зуміли переламати хід поєдинку на свою користь. Відзначилися Костянтин Квас та капітан «Руху» Євгеній Пастух, для яких це були перші єврокубкові юнацькі голи. Рухівці вийшли до другого раунду Юнацької ліги УЄФА, де зустрінуться із данським «Мідтьюлланном».

В цей же день юнаки «Шахтаря», яких тренує відомий у минулому футболіст Олексій Бєлік, в рамках групового турніру Шляху Ліги чемпіонів Юнацької ліги УЄФА з рахунком 0:2 поступилися «Барселоні». Також в середу програла «Барселоні» з рахунком 1:2 і основна команда «Шахтаря». Для донецького клубу це був перший матч під керівництвом нового головного тренера «гірників» 52-річного Маріно Пушича.

Українські клуби дебютували у Юнацькій лізі УЄФА ще 17 вересня 2013 року, коли «Шахтар» в гостях поступився іспанському «Реалу Сосьєдаду» з рахунком 2:3. «Рух» же став автором ювілейного, 100-го (!), матчу українських клубів у цьому євротурнірі. Юнаки «Шахтаря» провели 57 ігор, «Динамо» — 35 та «Руху» — 8. Баланс усіх ігор: 39 перемог, 28 нічиїх, 33 поразки, різниця м’ячів 166−152.

Тим часом львівські «Карпати», які у Першій лізі змагаються за путівку до елітного дивізіону, у Бучі перемогли своїх переслідувачів по турнірній таблиці з бузівської «Ниви» — 1:0. У складі карпатівців автором єдиного голу став капітан «зелено-білих» Амбросій Чачуа. Підопічні Мирона Маркевича очолюють турнірну таблицю своєї групи, випереджаючи найближчого конкурента на 11 (!) очок. У неділю, 29 жовтня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть аутсайдерів групи з «Металіста» (початок о 12.00 год, матч без глядачів).

Схожі новини