Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Результат є. Але гри наразі немає

У вересні, коли «синьо-жовті» гратимуть з Англією та Італією, збірна України має бути сильнішою

Якби на початку матчу Владислав Ванат (праворуч) забив, гра з Мальтою склалася би легше... Фото football.ua
Якби на початку матчу Владислав Ванат (праворуч) забив, гра з Мальтою склалася би легше... Фото football.ua

У двох червневих матчах відбору на Євро-2024 футбольна збірна України здобула дві перемоги. Звісно, суперники, за всієї поваги до Північної Македонії і Мальти, були далеко не найсильніші. Але, оскільки результат завжди на першому місці, підопічних Сергія Реброва можна привітати: взяли ті шість очок, без яких боротися за друге місце у Групі С було би неможливо. Інша річ — якість гри нашої головної команди. Її треба підвищувати, інакше у вересневих поєдинках проти Англії та Італії «синьо-жовтим» буде непереливки…

Почну з того, що у цих двох матчах сподобалося. Насамперед це харак­тер, який виявили гравці збірної. І проти Північної Македонії, і проти Мальти перші тайми для нас відверто не складали­ся. Гра не йшла… Утім, у обох випадках під­опічні Сергія Реброва продовжували бо­ротися й урешті-решт досягали потрібного результату. По-друге, в обох поєдинках го­ловному тренеру вдавалося оживити гру нашої збірної вчасними замінами. На відмі­ну від його попередників, Ребров не боїть­ся замін, не «чіпляється» намертво за тих гравців, які вийшли на поле у стартовому складі. Як на мене, це очевидний позитив.

Не сподобалася ж, крім загалом досить сумбурної гри «синьо-жовтих», надія Ре­брова на те, що величезний досвід Андрія Ярмоленка переважить його слабеньку фі­зичну форму… Із македонцями Ярмоленко ще більш-менш «тягнув», а от із мальтійця­ми «підсів» іще на початку другого тай­му, якщо не наприкінці першого. Усе-та­ки чемпіонат ОАЕ, у якому останнім часом виступав наш ветеран, не найкраще місце для підтримання високих фізичних конди­цій… Будемо сподіватися, що у київському «Динамо», куди начебто повертається Яр­моленко, він матиме можливість підтягну­ти «фізику», і у вересні допоможе збірній.

Будемо також сподіватися на те, що у матчах проти Англії та Італії до складу «си­ньо-жовтих» повернеться гравець лондон­ського «Арсеналу» Олександр Зінченко. А може, ще й київський динамівець Микола Шапаренко? Без них наш півзахист зовсім не «креативить»… Загалом, проблем ви­стачає у всіх лініях збірної України. Відвер­то провалив червневу «сесію» оборонець донецького «Шахтаря» Микола Матвієнко. Наразі не дотягують до рівня національної збірної наші нападники, динамівець Вла­дислав Ванат (хоча перспективний) і дні­прянин Артем Довбик… Утім, кращих фор­вардів у Реброва зараз немає.

Але, повторюся, результат є, і це — най­головніше. Ми залишаємося у боротьбі за друге місце у Групі С (перше напевно пося­де збірна Англії), яке гарантує пряму путів­ку на фінальний турнір Євро-2024 у Німеч­чині. Головний суперник України у боротьбі за друге місце — Італія. Звучить страшно, але, як на мене, зараз із цією збірною тя­гатися можна. Як і наша головна коман­да, «Скуадра адзурра» перебуває у процесі перебудови, пошуку своєї гри. Іноді в Італії виходить добре, як-от у переможному мат­чі за третє місце Ліги націй проти Нідер­ландів, іноді не дуже…

Футбол. Євро-2024

Відбірний цикл

Група С

Північна Македонія — УКРАЇНА 2:3

Мальта — Англія 0:4

УКРАЇНА — Мальта 1:0

Англія — Північна Македонія 7:0

І В Н П М О

1. Англія 4 4 0 0 15−1 12

2. УКРАЇНА 3 2 0 1 4−4 6

3. Італія 2 1 0 1 3−2 3

4. П. Македонія 3 1 0 2 4−11 3

5. Мальта 4 0 0 4 1−9 0

9 вересня: УКРАЇНА — Англія, Північна Македонія — Італія.

12 вересня: Мальта — Північна Македо­нія, Італія — УКРАЇНА.

14 жовтня: УКРАЇНА — Північна Македо­нія, Італія — Мальта.

17 жовтня: Мальта — УКРАЇНА, Англія — Італія.

17 листопада: Англія — Мальта, Італія — Північна Македонія.

20 листопада: Північна Македонія — Ан­глія, УКРАЇНА — Італія.

Схожі новини