Передплата 2024 «Добрий господар»

“Український” Вімблдон триває

У другому колі Калініна й Цуренко грали між собою, тож принаймні одна наша тенісистка вийшла до 1/16 фіналу

У другому колі основної “сітки” жіночого одиночного розряду на Вімблдонському турнірі (Велика Британія) зіграли 29 червня аж три українські тенісистки. Такого не було з далекого 2008 року, коли стартове коло на вімблдонській траві подолали сестри Олена й Катерина Бондаренко та Тетяна Перебийніс.

До третього кола жодна з українок тоді не вийшла. Цього ж року одна з наших тенісисток точно мала пробитися до 1/16 фіналу, оскільки у другому колі Ангеліна Калініна й Леся Цуренко грали між собою.

А суперницею Марти Костюк, яка 28 червня відзначила 20-річчя, у другому раунді була китаянка Чжан Шуай.

У першому колі Вімблдонського турніру Ангеліна Калініна перемогла угорку Анну Бондар - 4:6, 6:2, 6:4. Для Калініної це був перший у кар'єрі поєдинок в основній “сітці” британського турніру “Великого шолому”. Дебют українки виявився успішним. Загалом, Калініна цього року демонструє напрочуд упевнену гру, тож цілком заслужено стала першою ракеткою України (її попередниця на цьому “троні”, найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна, готується стати матір'ю).

Леся Цуренко у стартовому раунді обіграла британку Джоді Барейдж (6:2, 6:3), а Марта Костюк - іншу господарку змагань, Кеті Свон (4:6, 6:4, 6:4).

На жаль, четверта українська тенісистка, що стартувала в основній “сітці” Вімблдонського турніру, свій поєдинок першого кола програла. Даяна Ястремська поступилася румунці Ані Богдан (2:6, 2:6). За всієї поваги до суперниці, Ястремській вона була цілком по зубах, недарма Даяна раніше двічі цю румунку перемагала. Прикро, але знайти свою гру одеситка наразі не може...

Схожі новини