Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стриптиз для Ангели Меркель

Бастіан Швайнштайгер роздягнувся перед німецьким канцлером уже двічі...

Не кожний футболіст, навіть легендарний, може похвалитися прихильністю керівника своєї країни. І лише поодинокі представниці прекрасної половини людства можуть похвалитися тим, що побували у роздягальні футболістів... Мало кого дивує присутність на трибунах під час матчів “бундестіму” федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель. Іноді на стадіоні можна побачити навіть вітальні плакати із написом Hallo Mama! Традиційним ритуалом для Меркель став похід у роздягальню до футболістів збірної після переможного матчу. Особливі стосунки у Меркель склалися із півзахисником мюнхенської «Баварії» і збірної Німеччини Бастіаном Швайнштайгером.

Швайні, як називають його німецькі вболівальники, — один з улюблених гравців Меркель. Вона завжди знаходить час, аби поспілкуватися із Бастіаном, дати йому пораду, підбадьорити... Швайнштайгер не залишається в боргу. Ніби відчуваючи прихід канцлера, Швайні перед тим... відвідує душову.

Президент Футбольної федерації Німеччини Вольфганг Нієрсбах під час святкового заходу в Дюссельдорфі розповів пікантну історію, яка трапилася на Євро-2012 після чвертьфінального поєдинку між збірними Німеччини та Греції. Тоді підопічні Йоахіма Льова перемогли з рахунком 4:2. Після фінального свистка федеральний канцлер, за традицією, вирушила до роздягальні, аби привітати футболістів. «Якщо ми знаємо, що після матчу канцлер має увійти в роздягальню, то всі футболісти повинні бути одягнені. Прослідкувати за цим — мій обов’язок. Але… одного гравця ми все ж забули в душі. Кого? Бастіана Швайн­штайгера, — зізнався Нієрсбах. — Якби на його місці був хтось інший, то мені було б соромно». Швайні вийшов із душу і не встиг зауважити, що фрау Меркель уже вітає футболістів. Бастіан постав перед главою уряду в чому мати народила... Після матчу Швайнштайгер розповів: він не пам’ятає, про що говорила Меркель у роздягальні, і просить вибачення за незручності...

Особливі стосунки між фрау Меркель та півзахисником «Баварії» склалися ще під час Євро-2008 в Австрії та Швейцарії. Тоді в матчі групового етапу проти Хорватії Швайн­штайгера вилучили з поля, і за наступним поє­динком, проти австрійців, він був змушений спостерігати на трибунах. Підтримати свою команду прийшла і Меркель. Так вони й познайомилися. Після матчу Швайні розповів, що канцлер добре розуміється на футболі. «Вона мені сказала, що я повинен грати так, як і 2006 року, і не робити дурниць. А якщо фрау Меркель щось каже, то її треба слухатись», — сказав футболіст. На згадку Швайні навіть отримав від Меркель капелюха, розфарбованого у національні кольори Німеччини. Після перемоги на тому Євро в чвертьфіналі над Португалією Швайнштайгер одягнув подарованого Меркель капелюха і весело ганяв по газону.

Через два роки на чемпіонаті світу в ПАР Меркель знову приїхала підтримати бундестім Льова. Після переможного чвертьфіналу із аргентинцями канцлер забажала особисто привітати футболістів і вперше зайшла у роздягальню. Давній знайомий Меркель, Швайнштайгер, зустрів її оголеним, прикриваючись лише рушником... Утім, канцлера це зовсім не збентежило, і вона сіла випити пива зі Швайні.

Однак не всім гравцям сподобалася нова традиція федерального канцлера. Запасний воротар німецької збірної на Мундіалі-2010 Тім Візе після закінчення турніру заявив, що прихід Меркель у роздягальню був не на фарт. Адже після того німці програли в півфіналі збірній Іспанії... Канцлер цього не забула. Після перемоги над турками у відборі до Євро-2012 в жовтні 2010-го Меркель, знову прийшовши в роздягальню збірної, сказала: «Без Тіма Візе не починатиму»...

Схожі новини