Передплата 2024 «Добра кухня»

Колишній нардеп Пашинський знав, що його посадять

  • 17.02.2024, 13:15
  • 651

Екснардеп Сергій Пашинський знав про підготовку проти нього «провокації» у спецслужбах росії з метою дискредитації, для того, щоб заблокувати його роботу з організації постачання боєприпасів

Сергій Пашинський. Фото СБУ
Сергій Пашинський. Фото СБУ

Про це екснардеп Сергій Пашинський заявив, коментуючи нещодавні обшуки.

«Саме те, що 12 лютого буде обшук, я не знав. Але мені з серпня було достеменно відомо, що готується багато кримінальних справ. Щоб заблокувати мою роботу як голови асоціації (Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України (NAUDI). — Ред.), людини, яка, зі слів і журналістів, і інших посадовців організовує поставки боєприпасів.

Два місяці тому я звертався до пана Малюка (голова СБУ. — Ред.), і до пана Кривоноса (директор НАБУ. — Ред.), і до Генпрокурора, де інформував, що проти мене плануються провокації", — розповів екснардеп.

За його словами, у правоохоронців є інформація, що спецслужби рф із кінця літа минулого року почали спецоперацію проти нього через корумповані правоохоронні органи на території України.

«Це інформація, яка надійшла в уповноважені органи, а саме в Службу зовнішньої розвідки, ГУР. Тригером цього була стаття в New York Times. Після цього були порушені десятки кримінальних справ.

…Мені достеменно відомо, що Служба зовнішньої розвідки отримала таку інформацію", — додав він.

«Я не юрист-криміналіст. Ми почитали підозру. До речі, мене посадять. І це не обрання запобіжного заходу, бо вони знають що я нікуди не втечу. Але ж треба мене посадити, бо стоїть задача не встановити істину, покарати винних, а посадити Пашинського», — заявив екснардеп.

За його словами, росіяни вважають, що Україна буде виробляти або постачати менше зброї, якщо його арештують — «мені це достеменно відомо».

На заяву, що він — «сірий кардинал» ВПК, екснардеп відповів:

«Пашинський голова асоціації. От список членів асоціацій. Можете дзвонити директорам заводів питати їх відношення до Пашинського. В асоціації, крім «Української бронетехніки, є той же «Радіонікс», «Укрспецсистемс», «ДеВіро». А це — вся наша лінійка безпілотників.

Завжди, коли до мене звертаються члени асоціації, і якщо в мене є можливість вирішити проблему, я її вирішую".

Також він відповів на цитату президента Зеленського 2019 року «Пашинський — це бандит чи ні? Я даю вам 100%, 100 людей запитаєте 100 людей скажуть — „так“».

"Мені сумно від цього твердження. Звичайно, воно, я вважаю, несправедливе. Але я прекрасно розумію, що президент користувався тією інформацією, яку йому надає його найближче оточення. Я не бандит. Мене оцінить історія, хоча не хочу цієї фрази пафосної.

Мене оцінять люди, які зі мною працюють, і я знаю їх оцінку. Мені цього достатньо, щоб далі ефективно функціонувати", — наголосив він.

Схожі новини