Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині вшанували Чорновола у 86-ту річницю від дня його народження

  • 22.12.2023, 12:45
  • 576

На Львівщині урочисто вшанували 86-ту річницю від дня народження Героя України, провідника українського національно-демократичного руху кінця ХХ століття В’ячеслава Чорновола

Фото Львівської облради
Фото Львівської облради

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу та виконання пісні «Не пора».

«Цієї неділі, на Святвечір, Вʼячеславу Чорноволу виповнилося б 86. І мені, насправді, прикро, що Вʼячеслав Максимович не зміг побачити і долучитися до багатьох великих зрушень історії України. Проте маю тверде переконання, що більшість із них стали можливі завдяки йому.

А з іншого боку, часом думаю, що на кожну людину і кожне покоління Бог готує таку чашу випробувань, яку ми можемо здужати. Великі справи робили для становлення держави дисиденти, українські державники і справжні політики 90-х. Тепер черга нашого покоління.

Чорновіл був тим вогнем, який запалив українську зірку на початку 90-х, який приніс у політичну еліту найвищі цінності, бо вірив в Україну і бачив її великою європейською державою. Він був людиною, яка справді вела за собою. І веде нас донині", — зазначив в.о. голови Львівської облради Юрій Холод.

В’ячеслав Чорновіл (24 грудня 1937 р. —  25 березня 1999 р.) — український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу.

У період з 1990 до 1992 року — В’ячеслав Чорновіл був першим головою Львівської обласної ради.

Схожі новини