Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт щодо автоматичного отримання УБД

  • 08.11.2023, 16:20
  • 568

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкти 10 062 та 9681 щодо спрощеного отримання статусу учасника бойових дій

Виступаючи з трибуни парламенту, Петро Порошенко подякував депутатам за підтримку законопроєкту 9681, яким він запропонував механізм автоматичного отримання УБД через QR-код.

«Ще сьогодні зранку ми збиралися не голосувати за перший законопроєкт, ви збиралися не голосувати за наш. Це — приклад єдності і відповідальності парламенту, коли ми знаходимо аргументи, знаходимо механізми і робимо все для того, щоб прискорити і вирішити питання про УБД», — сказав Порошенко.

«Який порядок існує зараз? Кола пекла… Має індивідуально подавати замовлення командир батальйону, потім командир бригади, потім завершення паперової роботи, потім комісія, потім все для того, щоб засвідчити — воїн воює, бере участь в бойових діях і захищає Україну», — пояснив Петро Порошенко.

«На робочій групі я запропонував кардинально інше рішення. Автоматично, без бюрократичної процедури, за поданням командира бригади, лише тих, хто відданий в БР-ку, в бойове розпорядження, ми включаємо зараз в список. Уявіть собі - 850 тисяч українських військовослужбовців мають на це право», — зазначає п’ятий президент.

«Не треба стояти в черзі за папірцями, достатньо QR-коду. Діти військовослужбовців зможуть скористатися пільгами при вступі до вищих навчальних закладів. Питання по комунальних тарифам, по інших пільгам будуть вирішуватися автоматично», — перелічив Порошенко.

«Я вітаю сьогоднішню пропозицію, прошу підтримати в першому читанні наш законопроєкт. І на друге читання ми виносимо спільний, де ми вирішимо питання воїнів України», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини