Передплата 2024 «Добра кухня»

Служба внутрішнього аудиту Міноборони вибірково перевірила військові частини: що виявила

  • 30.10.2023, 18:45
  • 684

Служба внутрішнього аудиту Міноборони провела аудит у приблизно 40 військових частинах України та виявила, що командування деяких виплачувало військовослужбовцям, які не брали безпосередньої участі у бойових діях на фронті, премії у 100 тис. грн. Загалом військовим виплатили понад 123 млн грн

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомили у понеділок, 30 жовтня, у пресслужбі Міноборони.

Служба внутрішнього аудиту Міноборони вибірково перевірила приблизно 40 військових частин та встановила, що деякі командири виплачували додаткову винагороду на свій розсуд.

Зокрема, військовослужбовці понтонно-мостової роти, які виконували завдання у Київській області за кілька місяців після відступу росіян отримали щомісячну доплату у 100 тисяч гривень. Загальна сума виплат з вересня по грудень 2022 року сягнула 6,5 млн грн. Хоча тоді Київщина вже не належала до переліку районів ведення бойових дій.

Водночас командир іншої військової частини виплачував додаткову винагороду військовим, які перебували у пункті постійної дислокації в Києві та виконували щоденні завдання за своїми посадами. Їм хибно нарахували майже 60 млн грн, свідчать результати аудиту.

Серед тих, хто отримував ці кошти — юридична служба, відділення персоналу, стройова частина, відділення планування, логістики, морально-психологічного забезпечення, фінансово-економічна служба, служба охорони державної таємниці та інший підпорядкований особовий склад. Виконання бойових завдань цими підрозділами не передбачене, кажуть в Міноборони.

«Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримують тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо», — заявив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Схожі новини