Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові родинам полеглих героїв-прикордонників вручили державні нагороди

  • 07.10.2023, 12:20
  • 356

Прикордонники Олександр Гармаш та Віктор Косогор віддали свої життя, захищаючи рідну землю від ворога

Майстер-сержант (посмертно) Олександр Гармаш у складі зведеного підрозділу Донецького прикордонного загону виконував бойові завдання з відсічі і стримування агресії рф та незаконних збройних формувань у Маріупольському районі Донецької області. 3 березня 2022 року, перебуваючи на позиціях, Олександр і його підрозділ розпочали бій з противником, який тривав близько 5 годин. Ворог здійснив масований артилерійський та мінометний вогонь. Згодом позиції зведеного підрозділу піддалися також танковому обстрілу.

Унаслідок влучання одного зі снарядів Олександр отримав множинні уламкові поранення несумісні з життям.

Поховали Героя у с. Миропілля Сумської області. Вдовою стала дружина Євгенія.

Старший сержант Віктор Косогор з 2020 року проходив службу у складі прикордонної комендатури швидкого реагування «Щастя» в районі проведення Операції Об'єднаних Сил. З початку відкритого вторгнення рф у лютому 2022 року Віктор одним із перших зустрів ворога у Луганській області. На жаль, 25 лютого 2022 року від чисельних вогневих поранень, отриманих під Старобільськом, військовослужбовець помер.

У Героя залишилися дружина і донька.

Указом Президента України, за особисту мужність і самовіддані дії виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, героїв-прикордонників посмертно нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня. Вручив нагороди рідним загиблих захисників начальник Західного регіонального управління генерал-майор Віктор Бабюк.

«Наші Герої з честю виконали свій обов’язок. Вони першими прийняли бій і слава про них буде закарбована у перших рядках літописів про цю війну. Ми не забудемо подвиг наших побратимів і маємо зробити усе залежне від нас задля Перемоги. Слава нашим воїнам!», — зазначив Віктор Бабюк.

Схожі новини