Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Батьку Зеленського «за видатні заслуги в освіті» призначили довічну стипендію

  • 05.10.2023, 10:18
  • 2 290

Кабінет Міністрів України 29 вересня 2023 року призначив довічну стипендію 118 професорам та доцентам закладів вищої освіти України

Олександр Зеленський. Фото з мережі
Олександр Зеленський. Фото з мережі

Про це повідомляться на офіційному сайті КМУ.

Так, у розпорядженні № 868-р «Про призначення стипендій Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти», повідомляється: «Призначити довічно стипендії Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти науково-педагогічним працівникам з 1 вересня 2023 р. згідно з додатком. Виплату стипендій здійснювати в межах бюджетних призначень, встановлених Міністерству освіти і науки законом про Державний бюджет України на відповідний рік».

Реакція у соціальних мережах

«Спершу я подумав, що це фейк, далі - що це такий прикол. Тепер я навіть не знаю, як це коментувати… Безумовно, видатна заслуга Олександра Семеновича у народженні Володимира Олександровича беззаперечна. Ми памʼятаємо, що Володимир Олександрович зобовʼязаний лише власним батькам і нікому більше. Але, відверто, ніколи навіть не припускав, що ми всі повинні платити гроші довічно за синівські зобовʼязання. Пропоную тоді не зупинятися, дати Героя України і створити Раду Старійшин з усіх питань при президентові», — написав Володимир Омелян, колишній міністр інфраструктури.

«Кабмін призначив довічну стипендію 118 науково-педагогічним працівникам, серед них батько президента Олександр Семенович Зеленський.
А чому б і ні? На це гроші в країні є, однозначно», — прокоментував народний депутат Олексій Гончарнеко.

«Премія Шмигаля замість премії Нобеля. Ось так ганебно та цинічно виглядає підлабузництво за рахунок платників податків. Нічого не бояться.
Хочу нагадати, що син Олександра Зеленського отримав понад 40 мільйонів доларів від Коломойського, і таким чином прямо причетний до піраміди ПриватБанку. Розслідування по цій справі не закінчено. Володимир Зеленський офіційно володіє нерухомістю у Британії, Італії, Грузії, Україні, і його родина додаткових виплат з державного бюджету явно не потребує. Так що заслуги в освіті це дуже спірне питання, якщо дивитись на результати», — написав журналіст Юрій Бутусов.

Схожі новини