Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові презентували електронний довідник «Гостинність без бар'єрів»

Видання розраховане переважно на інженерів, які будуть впроваджувати зміни щодо інклюзивності в закладах гостинності Львова

У вівторок, 3 жовтня, у Львові презентували електронний довідник «Гостинність без бар'єрів». В ньому є практичні поради та кейси для ресторанного та готельного бізнесу про те, як зробити середовище міста доступним для людей з інвалідністю. Електронна книга має майже двісті сторінок. Довідник сформований на основі чинних державних будівельних норм з інклюзивності та кращих світових практик доступності у туристичній галузі. Він містить приклади інклюзивних рішень для закладів розміщення та харчування, схеми організації простору, розміщення меблів і обладнання, основи коректної комунікації.

Ідея такого довідника виникла цього року, коли львівська мерія організувала семінари для готельєрів та рестораторів, де обговорювали доступність закладів для людей з різною формою інвалідністі, зокрема для ветеранів війни, які втратили на війні кінцівки і мають протези, милиці, інвалідні коляски…

Як повідомила для «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь, довідник «Гостинність без бар'єрів» розробили експерти з питань інклюзивності і безбар'єрності Володимир Висоцький та Ніна Мацюк. Саме вони приїжджали до Львова на тренінги, які проводили для рестораторів і готельєрів.

«Навчання базується на двох частинах — коректній комунікації з усіма людьми та інфраструктурних, архітектурних змінах, які потрібно впроваджувати у всіх будівлях, — продовжує розмову Христина Лебедь. — Ці два процеси є невід'ємними, бо поки триває процес змін в закладах, вже потрібно правильно спілкуватися з маломобільними людьми, що може знівелювати певні незручності, і навпаки. Зараз міська влада і бізнес працюють в одному напрямі. Щоб люди, які через російську агресію втратили свою звичну дійсність (втратили кінцівку, слух чи зір), не втрачали можливість жити звичайним життям, відвідувати улюблені кав’ярні та почувати себе гідно в нашому місті».

Схожі новини