Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські спортсмени зможуть брати участь у змагання, де беруть участь російські та білоруські спортсмени у нейтральному статусі

  • 27.07.2023, 13:45
  • 459

Тепер участь українських спортсменів у змаганнях буде заборонено тільки у разі, якщо атлети з рф та рб виступатимуть під національними символіками

Олімпійська збірна України. Фото у мережі
Олімпійська збірна України. Фото у мережі

Міністерство молоді та спорту дозволило українським атлетам виступати разом із росіянами та білорусами, якщо ті братимуть участь у змаганнях у нейтральному статусі. Про це йдеться у відповідному наказі від 26 липня.

Тепер участь для українців заборонена лише у змаганнях, де виступають росіяни та білоруси «під своїми національними прапорами, та/або використовують національну символіку, та/або своїми публічними діями чи заявами висловлюють приналежність до росії чи білорусі».

Відповідно, участь українських спортсменів у міжнародних змаганнях, де виступають росіяни чи білоруси у нейтральному статусі - відтепер дозволена.

Напередодні глава міністерства Вадим Гутцайт припускав, що Україна припинить бойкотування змагань зі спортсменами з росії та білорусі. Він заявляв, що, ймовірно, це станеться після того, як росію та білорусь не запросять на Олімпіаду-2024 у статусі країн.

Вчора, 26 липня, МОК запросив на Олімпіаду в Парижі 203 країни, виключивши зі списку росію і білорусь.

Схожі новини