Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Хмельниччині матері загиблого прикордонника Дениса Дубчака вручили орден «За мужність»

  • 16.07.2023, 19:45
  • 711

Сьогодні в Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, вручили державну нагороду матері загиблого захисника України — старшого солдата Дубчака Дениса Валерійовича

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Орден матері загиблого прикордонника вручав заступник ректора Національної академії Держприкордонслужби України полковник Павло Лисак.

«Життя Дениса, його служба та бойовий шлях закарбовані в новітній українській історії. Ми маємо вічно пам’ятати тих, хто боронив нашу державу, хто віддав своє життя за нас, хто тримав кордон і на їх прикладі виховувати нове покоління воїнів-прикордонників. Прийміть від колективу усієї Держприкордонслужби слова співчуття й підтримки, Денис віддав життя за незалежність України, за всіх нас, в наших серцях він залишиться назавжди», — зазначив Павло Лисак. Відповідно до Указу Президента України старший солдат Денис Дубчак був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Народився Денис 3 січня 1999 року у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області. Після початку широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України Денис був призваний по мобілізації до лав Державної прикордонної служби України. Пройшовши відповідну підготовку, мужньо і самовіддано виконував службово-бойові завдання у складі 3 прикордонного загону. За час проходження військової служби Денис зарекомендував себе виключно позитивно, як відповідальний та сумлінний військовослужбовець.

З початку квітня 2022 року Денис Дубчак брав активну участь у бойових діях проти рашистського агресора в районі населеного пункту Кремінна Луганської області. Від січня 2022 року мужньо та героїчно виконував бойові завдання з оборони міста Бахмут Донецької області. 22 лютого 2023 року Денис разом з побратимами зайняв оборону на Бахмутському напрямку. Всю добу противник не припиняв наступальних дій, а з 23.00 до 01:30 здійснював масований мінометний обстріл позицій, які обороняв мужній прикордонник. На жаль, під час цього обстрілу солдат Денис Дубчак отримав поранення, несумісні з життям.

Вічна пам’ять і слава Денису Дубчаку! Герої не вмирають!

Схожі новини