Передплата 2024 «Добрий господар»

Попросив посмоктати його язик: Далай-лама у губи поцілував неповнолітнього хлопчика

  • 10.04.2023, 16:20
  • 1 430

Під час публічного заходу на півночі Індії Далай-лама у губи поцілував маленького хлопчика та попросив його посмоктати йому язик

Далай-лама у губи поцілував хлопчика. Скрін із відео
Далай-лама у губи поцілував хлопчика. Скрін із відео

Відповідне відео опублікували у мережі.

За даними ЗМІ, захід відбувся ще у лютому у гірському місті Дхарамсала, де він живе. На відео видно, як дитина підходить до Далай-лами і запитує: «Чи можу я вас обійняти?». 87-річний духовний лідер запрошує його на сцену, показує на свою щоку і каже: «Спочатку сюди», — спонукаючи хлопчика обійняти і поцілувати його. Тоді цього він показує на свої губи і каже: «Я думаю, що й сюди теж».

Потім Далай-лама тягне хлопчика за підборіддя і цілує його в губи. За кілька секунд він висовує язик і каже: «І посмокчи мій язик».

Користувачі соцмереж розкритикували вчинок Далай-лами.

Пізніше в офіційному Twitter-акаунті Далай-лами оприлюднили вибачення за «біль, який могли завдати його слова» і заявили, що він «шкодує» про цей інцидент.

«Його Святість часто дражнить людей, яких зустрічає, у невинній і грайливій формі — навіть на публіці і перед камерами», — йдеться в заяві.

Група Haq: Center for Child Rights, яка займається захистом прав дітей і базується в Делі, засудила «всі форми жорстокого поводження з дітьми». Там вважають, що це відео «не стосується жодного культурного вираження», а якщо це й так, то вони «неприйнятні».


Джерело: CNN

Схожі новини