Передплата 2024 «Добрий господар»

Суперниця Лукашенка звернулася до білоруських силовиків

  • 25.07.2020, 16:15
  • 1 076

Кандидатка в президенти Білорусі від об'єднаної опозиції Світлана Тихановська, дружина відеоблогера й політв'язня Сергія Тихановського, під час спілкування з виборцями у місті Орша в суботу, 25 липня 2020 року, виступила зі зверненням до білоруських військових

Про це з посиланням на Хартыя'97.

«Я звертаюся до військових, тому що вони — такі ж люди, як і ми. Я не думаю, що вони хотіли стати офіцерами, щоб виконувати злочинні накази. Не думаю, що вони хочуть виходити і бити звичайних білорусів, тому що серед білорусів є їхні матері, батьки, дружини, діти, брати і сестри. Я впевнена, що їм не хочеться це робити. Їм не хочеться йти проти свого ж народу», — сказала Тихановська.

«Не робіть цього. Ви — білоруси, ми — білоруси. Не треба зіштовхувати нас лобами. Ми — одна сім'я. Ми — один народ. Будь ласка, не варто цього робити. Подумайте, це все залишиться на вашому сумлінні», — додала політикиня.

Виступ Тихановської відбувся на величезному за кількістю присутніх передвиборчому мітингу.

Читайте також: У Європі не визнали вибори у Білорусі демократичними

Як і протягом усього минулого тижня в агітаційному турне містами Білорусі її супроводжують Вероніка Цепкало, дружина підприємця й опозиційного політика Валерія Цепкало, а також Марія Колесникова, представниця утримуваного під вартою банкіра Віктора Бабарико.

Валерію Цепкало, Віктору Бабарико ЦВК відмовила у реєстрації кандидатами в президенти, а Сергію Тихановському не дали навіть зібрати підписи.

Наразі Бабарико й Тихановський знаходяться у СІЗО. Цепкало виїхав за кордон.

Схожі новини