Передплата 2024 «Добрий господар»

«Молоді спеціалісти йдуть з мерії або в декрет, або в IT-компанію»

  • 05.10.2017, 19:04
  • 3 187

Сказав під час сесії міський голова Львова Андрій Садовий, відповідаючи на запит депутата Григорія Козловського, який вимагає провести аудит кадрів у Ратуші.

У четвер, 5 жовтня, на сесії Львівської міської ради депутат від БПП “Солідарність”, відомий винниківський бізнесмен Григорій Козловський виступив із запитом — провести у Ратуші аудит серед молодих спеціалістів. Каже, не вистачає фахових кадрів. “Варто подумати про те, щоб місто закупило службові квартири, аби через кілька років молодий спеціаліст мав змогу приватизувати це житло, - підкреслив Григорій Козловський. - Некваліфікований спеціаліст приносить значно більше збитків... Придбання квартир для кваліфікованих не буде фінансовою проблемою для міста”.

Міський голова Львова Андрій Садовий подякував депутату за порушення актуальної проблеми. Принагідно запитав Козловського, скільки працівників бракує на його підприємствах. Відповів, близько 170. Після цього міський голова уточнив, яка середня зарплата молодого спеціаліста, який іде на роботу на фірми Григорія Козловського. Депутати в залі скептично засміялися, а Григорій Козловський щось незрозуміло пробурмотів (принаймні не відповів на це питання у мікрофон. - Авт.).

“Скажу відверто: IT-компанії спостерігають за працівниками Львівської міської ради, моніторять ситуацію — хто цікавий з’явився, аби йому зробити цікавішу (фінансово. - Авт.) пропозицію щодо роботи, - заявив Садовий. - З міської ради йдуть у двох керунках — у декрет або в IT-компанію. Пропозиція щодо житла спеціалістам міської ради — серйозне питання. По-іншому не зможемо втримати кадри. Дивимося в інших містах України, хто з працівників толковий, запрошує­мо їх на роботу у Львівську мерію. Працюєш у нас кілька років — маєш право приватизовувати службове житло”.

Андрій Садовий доручив своїм профільним заступникам та керівникам департаментів вивчити питання службового житла. Після цього за це голосуватимуть на сесії депутати.

За інформацією “ВЗ”, у Львівській міській раді працюють 1633 особи. Середня зарплата молодого фахівця, який прийшов у міську раду, — 3-4 тисячі гривень. Як сказав “ВЗ” заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко (який, як молодий спеціаліст, свого часу зробив стрімку кар’єру), найбільше молодих кадрів працює у департаменті розвитку (50%), “Адміністрації міського голови”, адміністративно-господарському управлінні та юридичному департаменті.

Не бракує працівників з інших обласних центрів — Луцька, Тернополя, Івано-Франківська, Києва, Одеси... “Іногородні” заробляють трохи більше, ніж молоді спеціалісти, бо частину платні змушені витрачати на оренду квартири, або кімнати в гуртожитку.

Схожі новини