Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

АМКУ звинуватив аеропорт "Бориспіль" у наданні непрозорих знижок для МАУ

  • 02.08.2017, 08:54
  • 748

Регулятор рекомендував керівництву "Борисполя" виробити чіткі критерії щодо знижок на аеропортові збори.

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" надавало авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" сумнівні знижки щодо сплати аеропортових зборів. Про це йдеться у відповіді Антимонопольного комітету на запит ВВС Україна.

Повідомляється, що комітет розглядає справу "за ознаками вчинення ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг".

"ДП "МА Бориспіль", маючи ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку надання спеціалізованих послуг аеропорту в межах території розташування Міжнародного аеропорту "Бориспіль", застосовувало знижувальні коефіцієнти до аеропортових зборів лише до однієї авіакомпанії - ПрАТ "Авіакомпанія МАУ", - йдеться у документі.

Там також додають, що аеропорт робив це "не публічно, непрозоро, за відсутності будь-яких встановлених критеріїв розрахунку розміру знижок до аеропортових зборів для авіакомпаній".

У Антимонопольному комітеті рекомендують аеропорту "Бориспіль" виробити чіткі критерії щодо знижок на аеропортові збори.

Джерело: УТ

Схожі новини