Передплата 2024 ВЗ

У Венесуелі спецслужби затримали двох лідерів опозиції

  • 01.08.2017, 17:59
  • 817

Вони можуть знаходитись у військовій в'язниці.

Лідерів венесуельської опозиції Леопольдо Лопес і Антоніо Ледесму вивезли з їхніх будинків співробітники спецпідрозділу поліції. Про це вранці у вівторок, 1 серпня, повідомили дружина Лопеса і дочка Ледесми.

Пізніше адвокат Хуан Гутьєррес написав в Twitter, що він приїхав у військову в'язницю Рамо-Верде, де, за неофіційними даними, перебуває Леопольдо Лопес, і намагається добитися зустрічі з ним.

Родички політиків, які перебували під домашнім арештом, поклали відповідальність за їхню долю на президента країни Ніколаса Мадуро. Подробиці затримання опозиціонерів поки невідомі.

Як повідомлялося, вибори до Конституційної асамблеї 30 липня у Венесуелі пройшли на тлі насильства і масштабних акцій протесту. Під час нападів на виборчі дільниці загинуло щонайменше 10 людей.

Нова Конституційна асамблея матиме повноваження переписати конституцію. Президент Мадуро вважає, що вибори - єдиний спосіб відновити у країні мир після місяців протестів та періоду політичної невизначеності. Опозиційні сили бойкотували голосування, яке вони назвали захопленням влади.

Напередодні голосування протестувальники, попри заборону демонстрацій, заблокували дороги у столиці країни Каракасі.

Як відомо, з початку квітня в Венесуелі майже щодня проходили акції протесту, під час яких загинули 90 осіб, понад 750 людей отримали поранення. Кількість затриманих у Венесуелі з моменту початку антиурядових протестів у квітні перевищила 3,6 тисячі осіб.

Схожі новини