Передплата 2024 ВЗ

Князєв анонсував створення тактичної поліції

  • 14.07.2017, 14:56
  • 815

Одним з основних завдань нової структури - боротьба з вуличною злочинністю.

Національна поліція планує створити тактичну поліцію для боротьби з вуличною злочинністю. Про це розповів керівник Нацполіції України Сергій Князєв в інтерв'ю Цензор.нет.

"Зараз ми створюємо тактичну поліцію - цей спеціально навчені правоохоронці, одна з основних задач для них - боротьба з вуличною злочинністю. Там будуть фізично підготовлені, мотивовані, готові ситуаційно перемогти. Тому що вулиця-це ситуація". - сказав Князєв.

За його словами, наразі створюється абсолютно нова структура, яка буде ефективно здійснювати охорону громадського порядку і працювати над деескалацією конфліктів під час масових заходів. Поки тактичний підрозділ є тільки у Києві.

"Тактична поліція в Європі - це підрозділ, який забезпечує порядок під час масових заходів, акцій протесту. Це поліцейські, які спілкуються з людьми, а не спецназ, який стоїть з гумовими палицями, відгородившись щитами", - додав керівник Нацполіції.

"Ми зараз одночасно почали набір в тактичну поліцію, дорожню та донабір в патрульну. Плануємо взяти на службу 5,5 тис. працівників по всій країні і навчити їх", - підсумував Князєв.

Джерело: УТ

Схожі новини