Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Майже половина росіян готові проголосувати за новий президентський термін Путіна

  • 02.05.2017, 13:11
  • 999

Володимир Путін залишається єдиним політиком, якому росіяни готові віддати перемогу на майбутніх президентських виборах. Якби вибори відбулися найближчої неділі, він отримав би 48% голосів виборців, пише «Коммерсант» з посиланням на дослідження «Левада-центру».

Як зазначається, традиційні суперники Путіна - лідери КПРФ і ЛДПР Геннадій Зюганов і Володимир Жириновський - отримали б по 3% (при статистичній похибці опитування 3,4%). Міністр оборони Сергій Шойгу і лідер незареєстрованої «Партії прогресу» Олексій Навальний - по 1%.

Між тим, 19% росіян заявили, що поки «не знають, за кого саме стали б голосувати». Ще 10% не вирішили, чи підуть вони на вибори. А 13% точно впевнені, що «не будуть голосувати» на президентських виборах, які пройдуть у березні 2018 року.

Таким чином, 42% росіян поки не визначилися з участю у виборах або з кандидатом, за якого голосуватимуть. «У цих питаннях люди зазвичай визначаються за два тижні до голосування, а поки кампанія почалася тільки для адміністрації президента і для партій», - пояснив «Комерсантові» директор «Левада-центру» Лев Гудков.

За даними агентства «Левада-центр», бачити Володимира Путіна на посаді президента РФ прагнуть 64% опитаних, і лише 22% росіян воліють, щоб його «змінив інший чоловік».

Джерело: zaxid.net

Схожі новини