Передплата 2024 ВЗ

Стало відомо, кого ЄБРР хоче бачити главою Нацбанку

  • 28.04.2017, 14:34
  • 1 211

Європейський банк реконструкції та розвитку підтримав кандидатуру Володимира Лавренчука, голови українського підрозділу Raiffeisen, на посаду голови Нацбанку.

Про це пише Reuters.

"ЄБРР закачував в Україну майже 1 млрд євро щороку з моменту анексії Криму Росією, але через зростання стурбованості вимушений був попередити цього місяця, що деякі з основних реформ країни перебувають під загрозою згортання", - пише видання.

Франсіс Маліж, керівний директор ЄБРР у країнах Східної Європи, заявив, що міжнародна спільнота залишається "дуже прихильною" до шляху реформ України, і хотів би, аби досягнення останніх трьох років "захистили та втримали".

"У цьому контексті, за умови підтвердження, слід вітати призначення Володимира Лавренчука на заміну голови НБУ, яка залишає свій пост", - заявив він.

За його словами, критично важливим для реформ стане також призначення голів Державної фіскальної служби та Фонду державного майна.

Першому доведеться "заново винайти службу і викорінити корупцію", а другому - "змінити на краще програму приватизації, яка досі була повністю провальною", - додав Маліж.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини