Передплата 2024 ВЗ

«Правий сектор» завадив фарбувати Арку Дружби народів у веселку

  • 27.04.2017, 19:56
  • 1 358

У четвер, 27 квітня, в центрі Києва активісти «Правого сектора» і «Свободи» зупинили роботи з фарбування арки «Дружби народів» різнокольоровими фарбами.

Як заявив речник Правого Сектора Артем Скоропадський, така прикраса арки — це прихована пропаганда ЛГБТ, передає InfoResist

«Ми не згодні з цими так званими прикрасами, в лапках, які там робляться. Тому що це прихована пропаганда ЛГБТ, хоча Арка Дружби Народів звичайно застарілий пам'ятник, не дуже потрібний, він входить в список національних пам'яток, що там міняти, це просто протизаконно. Ці роботи не були узгоджені з громадою, це просто волюнтаристичне рішення київської мерії для того що б сподобатися Європі», — сказав він.

Скоропадський заявив, що представники «Правого сектору» також написали заяву в поліції про незаконні дії щодо фарбування арки.

«Ми туди приїхали, заблокували всі, що там відбувається, викликали поліцію, написали заяву в поліцію, що там відбуваються незаконні дії. Якщо влада так хоче прикрасити цю Арку до Євробачення, то нехай забарвить її народним орнаментами або чимось ще. А якщо все продовжуватиметься, то ми будемо використовувати ті методи які прописані в Конституції», — додав речник ПС.

Через це підрядник зупинив роботи з заклеювання арки різнокольоровим папером. Спецтехніка залишила місце виконання робіт.

«Будемо чекати рішення КМДА», — повідомив представник підрядника Цензор.НЕТ.

Джерело: hromadske.ua

Схожі новини