Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Турчинов поклав відповідальність за трагедію зі спостерігачами ОБСЄ на керівництво РФ

  • 24.04.2017, 17:35
  • 853

"Ніякі дії гібридних військ не відбуваються без узгодження з російським Генштабом", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що відповідальність за загибель спостерігача Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і поранення ще двох її представників несе військово-політичне керівництво РФ. Про це інформує прес-служба РНБО.

"Цей підрив є спланованим терактом, спрямованим проти місії ОБСЄ на Донбасі. Повну відповідальність за цей теракт несе військово-політичне керівництво РФ, яке повністю контролює окуповану територію Донбасу. Ніякі дії гібридних військ не відбуваються без узгодження з російським Генштабом", - сказав Турчинов.

За його словами, автомобіль зі спостерігачами підірвався на міні, закладеній бойовиками.

"Одним із завдань, яке відпрацьовували терористи під час підриву автомобіля СММ ОБСЄ, - це призупинення патрулювання окупованої території для масштабного і неконтрольованого переміщення російської зброї і військової техніки з метою подальшої підготовки масштабних військових провокацій", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що про маршрут проходження представників місії були попереджені російські військові представники в СЦКК і підконтрольні їм незаконні збройні формування, які надали відповідні гарантії безпеки.

Турчинов назвав цинічною заяву глави МЗС РФ Сєргєя Лаврова про "необхідність шукати винних", оскільки винні знаходяться Кремлі і несуть повну відповідальність за трагедію.

Джерело: УТ

Схожі новини