Передплата 2024 ВЗ

В Австрії українська громада відновила могилу міністра УНР

  • 03.04.2017, 09:02
  • 692

Посольство України просить Київ виділити кошти на продовження оренди та надгробний пам’ятник.

В Інсбруку (Австрія) українська громада відновила могилу міністра земельних справ УНР Миколи Ковалевського, врятувавши поховання від знищення. Про це повідомляє ZAXID.net.

"Оскільки в Австрії земля під поховання надається в оренду (як правило, на 10 років), необхідно було постійно продовжувати договір оренди земельної ділянки, де похований Микола Ковалевський", - розповів священик Інсбруцької парафії УГКЦ Володимир Волошин. Він власноруч упорядкував поховання.

У 2008 році посол України в Австрії Євген Чорнобривко з власних коштів оплатив оренду, вартість якої на 10 років складає €431,20. Таким чином договір оренди місця поховання Миколи Ковалевського продовжили до 2018 року.

Тепер посольство України в Австрії в особі першого секретаря Володимира Дідуха знову звернулося до священика з проханням заопікуватися похованням.

Наразі українська громада за активної участі студентів-богословів з України, котрі навчаються в Інсбруку, власними силами потурбувалася про тимчасовий хрест та оформлення могили. За словами Дідуха, посольство вже подало в Київ запит на кошти для продовження оренди та надгробний пам’ятник.

Схожі новини