Передплата 2024 «Добра кухня»

Під час тестування кандидатів до Верховного Суду виявили факти шахрайства

  • 23.02.2017, 14:33
  • 935

Деякі претинденти отримали іспит по власних справах.

Кандидати до Верховного суду отримали тести, відповіді на які, претенденти знали заздалегідь, оскільки практичні завдання на конкурсі були взяті з їхніх власних справ майже без змін. Про це повідомила прес-служба Громадської ради доброчесності.

Повідомляється, що окремі конкурсанти отримали несправедливі переваги під час вирішення практичного завдання. В той час, коли всі учасники тестування мали лише 5 годин на розв’язання модельної задачі — написання судового рішення, деякі з них мали цілі місяці на підготовку відповіді.

"Дійсно, справи розглядалися цими конкурсантами в якості суддів в різних інстанціях ще на початку минулого року і тому весь масив правової інформації був ними опрацьований, а часу на роздуми і обговорення з колегами було вдосталь", — додали у прес-службі.

Зазначається, що така ситуація не свідчить про те, що конкурс загалом є нечесним, але наперед підриває довіру до результатів конкурсу стосовно таких кандидатів. До речі, жоден з них досі публічно не згадав або не зізнався у тому, що фабула модельної справи є йому добре відомою.

Як повідомлялося, понад 600 претендентів у судді оновленого Верховного суду України взяли участь у анонімному тестуванні на предмет фахових знань,101 кандитат провалив конкурс.

Нагадаємо, 23 січня НАБУ розпочало відбор суддів до Верховного Суду України. Відповідно до змін до Конституції в частині правосуддя, які набули чинності 30 вересня 2016 року, вищим судом України має стати створений заново Верховний Суд у складі не більше, ніж 200 суддів. Натомість Вищий господарський, Вищий адміністративний та Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ — ліквідуються.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини